Politie Zeeland


---

O-540-2007 Diefstal uit winkel
Bij een winkel aan de Dorpsstraat in Heinkenszand is, tussen 18.00 uur gisteravond en 08.30 uur vanmorgen, ingebroken.
De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een deur te forceren. Uit de winkel werden diverse verzorgingsproducten weggenomen. Door de dader(s) is het alarm van de winkel onklaar gemaakt. Een exact schadebedrag is nog niet bekend.

W-541-2007 Ernstig verkeersongeval in Middelburg
Vanmiddag rond 14.41 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de kruising Poelendaeleweg/Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg.
Een 80-jarige Middelburgse man die op zijn fiets de kruising overstak werd hierbij geschept door de bestuurder van een bestelauto die eveneens de kruising overstak. De fietser kwam op het wegdek terecht en omstanders belden direct 112. De traumahelicopter werd gealarmeerd en deze is geland op de Nieuwe Vlissingseweg. Voor de landing en het opstijgen van de heli is de weg enige tijd afgesloten geweest. De Zeeuwse politie (de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek) heeft sporenonderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. De fiets van het slachtoffer en het bestelbusje zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De man is levensgevaarlijk gewond geraakt en door de helicopter overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Rotterdam. De 59-jarige Middelburgse bestuurder van de bestelbus is op het politiebureau verhoord. De oorzaak van het ongeluk wordt nog nader onderzocht.
De Zeeuwse politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeluk, zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg of te bellen met het algemene nummer van de politie 0900-8844.

Z-542-2007 Resultaten aangekondigde snelheidscontrole
Vandaag is in Oostburg en Sluis een van tevoren aangekondigde snelheidscontrole gehouden door de Zeeuwse politie.
Op de Philipsweg in Oostburg controleerde de politie tussen 10.00 en 11.00 uur. Er passeerden 43 auto's en de bestuurders van 3 van de auto's krijgen een bekeuring thuis. Op het St. Eligiusplein in Sluis werden geen overtredingen geconstateerd en ook in de Nieuwstraat in Sluis werd niemand beboet. In totaal werden daar 253 passanten geteld.

Z-543-2007 Getuigen gezocht na brand in Terneuzen
Vanmiddag is brand uitgebroken in een oude schuur aan de Koegorsstraat in Terneuzen.
Op dit moment wordt onderzoek gedaan of er sprake is van brandstichting. Vanmiddag hebben zich getuigen gemeld op het politiebureau. Zij verklaarden dat zij, rond 13.00/13.15 uur vanmiddag, twee jongens over het land hadden zien lopen in de richting van de brug bij Sluiskil. Achter de jongens zagen zij een rookpluim omhoog gaan (van wat dus later de brandende schuur bleek). De jongens hadden beiden een legergroenige jas aan (tot op de bovenbenen) en allebei droegen ze laarzen. Een van beide jongens had donkerblond haar. De jongens waren ongeveer 10 jaar oud.
Naar aanleiding van de getuigenverklaring die is afgelegd is de Zeeuwse politie op zoek naar beide jongens. Zij, en andere getuigen, worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Terneuzen, of te bellen met het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.


---- --