Ingezonden persbericht


Enschede, 22 februari 2007

Chevrolet-dealer Auto Unie maakt prijzen Lacetti en Nubira Stationwagon diesels bekend

Enschede - Chevrolet breidt haar dieselaanbod in snel tempo uit. Na het debuut van de common-rail dieselkrachtbronnen in de Captiva SUV en de eerste toepassing in de Epica middenklasse sedan, presenteerde Chevrolet eind vorig jaar ook de Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon TCDI dieselvarianten. Binnenkort zijn de twee nieuwe diesels op de AutoRAI 2007 te bewonderen en rond die tijd arriveren de Lacetti en Nubira Stationwagon TCDI ook in de showroom van Chevrolet-dealer Auto Unie. Nu al maakt de Chevrolet-dealer uit Enschede en Hengelo de prijzen van de 2.0 TCDI-versies van de Lacetti en Nubira Stationwagon bekend.

"De nieuwe dieseluitvoeringen van de Lacetti en Nubira Stationwagon bieden ons de mogelijkheid om ook binnen de zakelijke markt te groeien," verklaart de heer Oude Luttikhuis van Chevrolet-dealer Auto Unie. "Tot nu toe waren we in dat segment alleen met onze benzine- en LPG-varianten actief, maar vanaf nu kunnen we ook de zakelijke dieselrijder een pasklaar alternatief bieden. Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van een goede prijs/kwaliteit verhouding en de toenemende vraag vanuit de zakelijke markt zal resulteren in een nog grotere populariteit van de Chevrolets Lacetti en Nubira Stationwagon."

De 89 kW/121 pk sterke 2.0-liter TCDI commonrail unit wordt vanaf maart 2007 leverbaar in de twee compacte middenklassers van Chevrolet, maar geĂŻnteresseerden kunnen nu al bij Chevrolet-dealer Auto Unie terecht voor meer informatie. Uitgerust met de krachtige dieselmotor (max. koppel: 280 Nm bij 2.000 tpm) accelereren de Lacetti en Nubira Stationwagon in 9,8 seconden van nul naar 100 km/u en realiseren ze een topsnelheid van 186 km/u.

Actieradius rond de 1.000 kilometer
Ondanks deze uitstekende prestatiecijfers is de brandstofconsumptie van de Lacetti en Nubira Stationwagon diesels zeer gematigd, met een verbruik van slechts 5,7 liter (Stationwagon 6,0 liter) per 100 kilometer (MVEG). In combinatie met een brandstoftank van 60 liter resulteert dat in een maximale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer.

De TCDI zestienkleppen krachtbron is uitgerust met het meest moderne common-rail systeem van Bosch, waarin de injectoren de dieselbrandstof bij een druk tot 1.600 bar in de verbrandingskamers spuiten. Andere belangrijke technische kenmerken van de SOHC turbomotor zijn de aluminium cilinderkop, de balansas die zorgt voor een soepele loop en de standaardmontage van een dieselpartikelfilter.

"Met de nieuwe diesel zal de Lacetti/Nubira Stationwagon modelfamilie naar verwachting nog populairder worden," vervolgt de heer Oude Luttikhuis van de Chevrolet-dealer Auto Unie uit Enschede en Hengelo "Dat valt af te leiden uit het grote aantal Chevrolets Captiva dat als dieseluitvoering besteld wordt. Met een aandeel van bijna 70 procent in Europa is de Captiva diesel duidelijk de meest gekochte uitvoering in de modelreeks. Bovendien is ook de Chevrolet Epica inmiddels met een dieselmotor leverbaar en ook daar zien wij een grote belangstelling vanuit de zakelijke markt."

Prijzen Lacetti 2.0 TCDI en Nubira 2.0 TCDI
Eind maart maken de Chevrolets Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon 2.0 TCDI voor het eerst hun opwachting in Nederland, tijdens de AutoRAI 2007. Vanaf dat moment zijn de nieuwe dieseluitvoeringen van de compacte middenklassers ook direct volop leverbaar bij Chevrolet-dealer Auto Unie. De prijzen voor de Chevrolet Lacetti 2.0 TCDI beginnen bij E 21.945,-, de Chevrolet Nubira Stationwagon 2.0 TCDI is er vanaf E 21.595,-.

Lacetti 2.0 TCDI Style E 21.945
Nubira Stationwagon 2.0 TCDI Spirit Airco E 21.595 Nubira Stationwagon 2.0 TCDI Style E 22.945
Nubira Stationwagon 2.0 TCDI Class E 24.945
Nubira Stationwagon 2.0 TCDI Class A/T E 26.295



Ingezonden persbericht