Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Reactie computerstoringen ProRail

Vandaag raakte het treinverkeer rond Utrecht en Rotterdam ontregeld door computerstoringen. De rest van de dag betekent dat voor reizigers van/naar/via deze knooppunten 30 tot 60 minuten vertraging.

Nog steeds hebben reizigers last van het besluit uit het verleden, om de meeste van de computersystemen van ProRail niet dubbel uit te voeren. Gelukkig zijn inmiddels middelen beschikbaar gesteld om noodvoorzieningen te realiseren, zodat het treinverkeer in ieder geval enigszins op gang kan worden gehouden. Seinhuiswachters houden nu met handbediening het verkeer rond Utrecht enigszins gaande.

Niettemin is er sprake van stevige vertragingen, en ROVER blijft dat een slechte zaak vinden. Een half ei is weliswaar beter dan een lege dop (een jaar geleden zou deze storing hebben geleid tot het geheel stilvallen van de treindienst), maar toch...

ROVER-woordvoerder Rikus Spithorst: "En de reiziger krijgt toch weer niet de kwaliteit waar hij/zij op zou moeten kunnen rekenen. Maar dit bespaart hem/haar wel de aanschaf van de bestseller van Sonja Bakker. Hij/zij kan gewoon op het perron wachten tot 'ie een ons weegt..."

Pagina geplaatst: 22 februari 2007