Gemeente Amstelveen

Gedeputeerde Hooijmaijers bezoekt Amstelveen

Donderdagochtend 22 februari heeft gedeputeerde Hooijmaijers een werkbezoek gebracht aan de gemeente Amstelveen. Tijdens het bezoek werd gesproken over de toekomst van de A9. Amstelveen wil zich samen met de provincie Noord-Holland sterk maken voor de leefbaarheid rond de A9 en dus voor het ondertunnelen van deze weg in geval van capaciteitsuitbreiding. Daarnaast biedt ondertunnelen de kans weer één geheel te maken van Amstelveen.

Tijdens het werkbezoek plantten gedeputeerde Hooijmaijers en wethouder Pols twee populieren aan beide kanten van de A9. De 'parallelle populieren' staan symbool voor de samenwerking tussen de gemeente en de provincie als het gaat om de ondertunneling van de A9 in geval van capaciteitsuitbreiding.

Hooijmaijers:"Het plan voor de A9 is groots en ambitieus. Ik heb de verwachting dat dit college het samen met de regio waar kan maken. De provincie ondersteunt de plannen graag met advies maar ook financieel".

'Sinds het voorjaar van 2006 maken we ons als college hard voor het ondertunnelen van de A9. Het zou een fantastische kans zijn voor Amstelveen. Amstelveen-Noord en -Zuid worden zo weer één, herrie en stank verminderen en de bereikbaarheid verbetert', aldus wethouder Pols. 'Zodra het kabinet een beslissing heeft genomen over de toekomst van de A9 kunnen we aan de slag met plannen voor de tunnel en gebiedsontwikkeling rond de A9 en dan wordt heel Amstelveen bij de invulling betrokken.'
-----------------------

Gemeente Amstelveen
T (020) 540 41 21
F (020) 540 47 63
www.amstelveen.nl


---- --