Piet Hein Donner in debat over "grenzeloze vrijheid"


UTRECHT, 20070215 -- Op donderdag 22 februari 2007 vindt in Utrecht het eerstvolgende Jacobidebat plaats. Voormalig minister van Justitie Piet Hein Donner gaat dan met het publiek in debat over de grenzen van onze fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en van onderwijs.

Zijn deze vrijheden grenzeloos? Zo nee, waar liggen de grenzen van deze vrijheden dan? En welk vrijheidsrecht zal moeten wijken wanneer een conflict tussen deze vrijheden ontstaat? Vragen die telkens terugkeren in maatschappelijke en politieke discussies.

Hoogleraar Jan Hoogland (stichting Reformatorische Wijsbegeerte) zal Piet Hein Donner ondervragen over dit onderwerp en hem in discussie brengen met de zaal.

Het debat begint om 20.00 uur in de Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171 (achter de Bijenkorf) in Utrecht. Toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website: www.jacobikerk.nl.

Jacobidebat: `Grenzeloze vrijheid?!'
Datum: 22 februari 2007
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, Utrecht
Toegang gratis

Jacobidebat - ter info
De Jacobidebatten worden meerdere keren per jaar georganiseerd door de Jacobikerk. De debatten staan nadrukkelijk open voor een breed publiek en worden druk bezocht door mensen van binnen en buiten de kerk. In eerdere debatten waren onder anderen Maarten van Rossem, Andries Knevel en Antoine Bodar te gast. Voor meer informatie over de gemeente en de Jacobidebatten, zie www.jacobikerk.nl (ook voor een routebeschrijving).