Jacobidebat met Piet Hein Donner komt te vervallen


UTRECHT, 20070216 -- In verband met de installatie van kabinet Balkenende IV op 22 of 23 februari, is het eerstvolgende Jacobidebat in de Utrechtse jacobikerk van 22 februari uitgesteld. In dit debat was namelijk Piet Hein Donner te gast. De voormalig minister van Justitie en toekomstig minister van Sociale Zaken, zou in debat treden met het publiek over de grenzen van onze fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en onderwijs. Het debat zal worden uitgesteld tot nader te bepalen datum.

Hoogleraar Jan Hoogland (stichting Reformatorische Wijsbegeerte) zou Piet Hein Donner ondervragen en hem in discussie brengen met de zaal met vragen als: zijn vrijheden van meningsuiting, godsdienst en onderwijs grenzeloos? Zo nee, waar liggen de grenzen? En welk vrijheidsrecht zal moeten wijken wanneer een conflict tussen deze vrijheden ontstaat?

Jacobidebat: `Grenzeloze vrijheid?!'
Datum: 22 februari 2007 (Verplaatst naar nog onbekende datum)
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, Utrecht
Toegang gratis

Jacobidebat - ter info
De Jacobidebatten worden meerdere keren per jaar georganiseerd door de Jacobikerk. De debatten staan nadrukkelijk open voor een breed publiek en worden druk bezocht door mensen van binnen en buiten de kerk. In eerdere debatten waren onder anderen Maarten van Rossem, Andries Knevel en Antoine Bodar te gast. Voor meer informatie over de gemeente en de Jacobidebatten, zie www.jacobikerk.nl (ook voor een routebeschrijving).