Spaanse les op zomerkamp in Spanje voor 5 tot 18 jarigen


ROTTERDAM, 20070222 -- don Quijote, specialist op het gebied van taalreizen naar Spanje en Latijns-Amerika, biedt elk jaar zomerkampen naar Spanje voor 5 tot 18 jarigen. Samen met leeftijdsgenoten van allerlei nationaliteiten verblijven de kampdeelnemers op één van de campusterreinen in Madrid, Marbella of Salamanca. Dagelijks krijgen ze hier Spaanse taalles van Spanjaarden, bezoeken ze dorpjes en steden in de buurt en nemen ze deel aan sportactiviteiten en workshops. Alles wordt geregeld door de 24-uurs begeleiding. De kinderen slapen op een slaapzaal op het campusterrein, bij een gastgezin of bij hun eigen familie die op dat moment ook in Spanje is.

don Quijote organiseert zomerkampen voor kinderen die de zomer van hun leven willen beleven en Spaans willen leren. De kampen vinden plaats op 5 verschillende locaties in Madrid, Marbella, of Salamanca in de maanden juli en augustus en duren van twee tot acht weken. De zomerkampen zijn in 4 verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld.

Campusterrein
De campusterreinen liggen in het bos, direct aan zee of midden in het stadscentrum en zijn van alle faciliteiten voorzien. Naast een eetzaal, kantine, slaapzalen, sanitaire voorzieningen en klaslokalen beschikken de terreinen ook over sportfaciliteiten en speelruimtes. Het merendeel van de kinderen slaapt samen met hun kampgenoten op slaapzalen op het campusterrein waarvan de faciliteiten per locatie verschillen. De kinderen worden per leeftijdsgroep ingedeeld en jongens en meisjes slapen apart. Een andere optie is een dagkamp. Dit houdt in dat de kinderen van 09.00 tot 20.00 uur deelnemen aan alle kampactiviteiten, maar niet op het campusterrein ontbijten, avondeten en overnachten. Dit doen ze bij een Spaans gastgezin of bij hun eigen familie die op dat moment ook in Spanje is. Ook in het weekend verblijven de kinderen daar.

Spaanse les
Van maandag tot en met vrijdag volgen de kampdeelnemers 4 lessen Spaans per dag. Aangezien de lessen in kampsfeer plaatsvinden zijn de lessen zo opgezet dat ze zowel leuk als leerzaam zijn en wordt er gebruik gemaakt van speciaal afgestemd lesmateriaal. De docenten zijn Spaanstalig, afgestudeerd aan de universiteit en hebben ruime ervaring in het lesgeven van de Spaanse taal aan kinderen. Tijdens de Spaanse lessen volgen de kampdeelnemers met de Spaanse nationaliteit Engelse les. Dit is het enige moment van de dag dat de Spanjaarden van de rest gescheiden worden. Meer dan de helft van de kinderen is Spaans, de rest komt uit meer dan 32 landen.

Kampactiviteiten
Na de taallessen kunnen de kinderen samen met hun kampgenoten allerlei activiteiten ondernemen. Op het campusterrein zijn veel sportfaciliteiten aanwezig, zoals bijvoorbeeld een voetbal-, basketbal-, volleybal- en handbalveld, een tennisbaan en een zwembad. Kinderen die hun sportvaardigheden verder willen ontwikkelen, kunnen zich inschrijven voor een optionele sport. Zo kunnen ze leren paardrijden, tennissen, paddle tennissen (een kruising tussen tennis en squash), golfen en zwemmen. Verdeeld over twee weken krijgen ze 8 tot 12 uur les. Tevens staat er dagelijks een groot aantal workshops op het gebied van onder meer dans, muziek, koken en handenarbeid op het kampprogramma. Per twee weken nemen de kampdeelnemers deel aan een dagexcursie en twee halve dag excursies naar dorpjes, steden en bezienswaardigheden in de buurt.

24-uurs begeleiding
Er is minimaal 1 begeleider per 8 tot 12 kinderen en hij of zij eet en slaapt op dezelfde locatie als de kinderen en is bij alle activiteiten en excursies aanwezig. De begeleiders hebben de Spaanse nationaliteit - naast Spaans spreken ze ook Engels en andere talen - en hebben een ruime ervaring in het begeleiden van kampen. Maar misschien wel het belangrijkste: ze zijn vriendelijk en enthousiast en doen er alles aan om het zomerkamp zo plezierig mogelijk te maken.

Alles is inclusief
Bij een zomerkamp van don Quijote is vrijwel alles inbegrepen: ophaalservice vanaf de luchthaven, ziektekostenverzekering, 24-uurs begeleiding, 20 Spaanse lessen per week, accommodatie in residenties of bij gastgezinnen, 4 maaltijden per dag, lesmateriaal, excursies, workshops en sportactiviteiten. De vanaf prijs voor een zomerkamp van 2 weken is ¤1.050. Voor een dagkamp van 2 weken is de vanaf prijs ¤535.

Kristy de Vries (11) in Kidsvakantiegids over haar zomerkamp in Marbella
"Het vliegen naar Marbella was best spannend, want het was de eerste keer dat ik alleen ging. Maar gelukkig ging het allemaal goed. Marbella is echt superleuk! 's Ochtends kregen we Spaanse les. Ik zat met kinderen van over de hele wereld in de klas: uit Rusland, Griekenland, Italië en één meisje uit Nederland. Fumbi kwam zelfs uit Nigeria en Dayara uit Brazilië. Zij waren mijn beste vriendinnen daar en we gingen altijd samen knutselen. Na de lunch speelden we altijd de Olympische Spelen. Dan moet je heel hard rennen tegen een ander team. En daarna lekker afkoelen in het zwembad of de zee. Het allerleukste vond ik de golven in zee. Die waren echt super hoog! Zeker weten dat ik volgend jaar weer naar Marbella ga. Dan kan ik iedereen weer opzoeken."





Ingezonden persbericht