Oscar voor dictator Idi Amin


Ook Eddie Murphy wint Award volgens gokkend Nederland

SINT-DENIJS-WESTREM, 20070222 -- Volgens de meeste Nederlanders (92,6%) krijgt Forrest Whitaker op 25 februari in Hollywood de Oscar voor Beste acteur. Hij vertolkt de rol van de wrede Ugandese oud-dictator Idi Amin in de film `The Last King of Scotland'. De slag om de Beste film zal waarschijnlijk gewonnen worden door `The Departed' (41,4%). `Babel' haalt 33,8%. Dit blijkt uit cijfers van het online wedkantoor Unibet.

Gokkend Nederland denkt verder dat Helen Mirren (84,3%)gekroond zal worden tot Beste actrice voor haar `koninginnenrol' in `The Queen'. Ze laat good old Meryl Streep ver achter zich (5,8%). Eddie Murphy zal volgens een ruime meerderheid (63,9%) de Oscar krijgen voor de beste bijrol.

Martin Scorsese staat bovenaan de kanshebberlijst (94,6%) voor Beste regisseur. Met `The Departed' komt hij weer in de buurt van zijn oude meesterwerk Taxi Driver. Wie nog een aardig centje wil verdienen, moet zijn geld inzetten op Ryan Gosling in de categorie Beste acteur. Een gokje op hem levert 50 maal de inzet op. Het is voor de 79e keer dat de Academy Awards (Oscars) worden uitgereikt.
Over Unibet

Unibet is een online wedkantoor. Het is opgericht in 1997 en staat genoteerd aan de beurs van Stockholm. Unibet is een van de grootste, private, online wedkantoren in Europa en biedt diensten in twintig talen aan via www.unibet.com. Momenteel heeft Unibet meer dan 1,4 miljoen klanten in honderd landen. Unibet is lid van de EBA (European Betting Association) en is gecertificeerd door G4, Global Gaming Guidance Group. Meer informatie over Unibet is te vinden op www.unibet.com of www.unibetgroupplc.com





Unibet