Gemeente Hengelo

Start sanering van de Woolderbinnenbeek

De Provincie Overijssel, gemeente Hengelo en het Waterschap Regge en Dinkel gaan er samen voor zorgen dat de bodem van de Woolderbinnenbeek wordt schoongemaakt. De bodem is verontreinigd met kwik en koper. Door de sanering van de beek kunnen de oorspronkelijke flora en fauna weer terug keren. Na de schoonmaakactie wordt de beek opnieuw ingericht en worden er natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Onderdeel van 'De vijf beken'

Het bovenstroomse deel van De Woolderbinnenbeek dat nu gesaneerd gaat worden vormt onderdeel van het in de jaren 90 al gesaneerde stelsel De vijf beken (Oelerbeek, Azelerbeek, Woolderbinnenbeek, Twickelervaart en de omloopleiding). Met de sanering wordt het laatste bovenstroomse traject binnen dit stelsel aangepakt.

De kosten voor het gehele project worden geraamd rond de 1.500.000. De provincie Overijssel heeft voor de sanering 1.000.000,-- uit het Actiefonds 2006 beschikbaar gesteld. De overige kosten worden verdeeld tussen de gemeente Hengelo en het Waterschap Regge en Dinkel.

Eerste schop in de grond

Donderdag 22 februari ging de eerste schop in de grond. Gedeputeerde Theo Rietkerk, wethouder Weber van de gemeente Hengelo en de heer Holterman bestuurslid van Waterschap Regge en Dinkel zullen gezamenlijk de aftrap geven voor de sanering. Deze gebeurtenis vond plaats bij buurthuis De Nijverheid aan de Paulinastraat 40 te Hengelo.