Ministerie van Defensie

21-02-2007 10:55

MINISTER KAMP NEEMT AFSCHEID OP DEPARTEMENT

Minister Henk Kamp heeft vanmorgen afscheid genomen van het personeel op het departement in Den Haag. âDe defensieleiding heeft goud in handenâ aldus de scheidend bewindsman.

Hij doelde daarmee op de kwalitatief hoogwaardige professionaliteit van de Nederlandse krijgsmacht als het gaat om personeel, (expeditionaire) inzetbaarheid en middelen. Kamp benadrukte dat de defensieorganisatie bestaat uit capabele, loyale en keihard werkende mensen. Een organisatie die voor Nederland en de wereld van grote maatschappelijke betekenis is. Hij gaf aan dat ook vorige week weer sterk te hebben ervaren tijdens zijn afscheidsbezoek aan Afghanistan.

Foto: Sjoerd Hilckmann (AVDD) - Minister Kamp nam vorige week afscheid van de troepen in Afghanistan
klik voor vergroting
De minister memoreerde dat hij gisteren vier van de vijf militairen had ontvangen die onlangs tijdens een zelfmoordaanslag in Uruzgan gewond raakten. Hun uitstraling, kracht, saamhorigheid en gedrevenheid maakte grote indruk op hem.

De bewindsman dankte tot slot alle medewerkers voor de uitstekende samenwerking. "Ook als Kamerlid mag ik straks âonzeâ militairen en âonzeâ krijgsmachtâ en âonzeâ mensen van Defensie blijven zeggen. Dat zal ik vaak en met trots doen. Dat het met Defensie goed gaat in de toekomst staat vast."

Gerelateerde links:
Afscheidstour minister Kamp (Video)