Ministerie van Financiën

"Het is mooi geweest"

Woensdag 21 en donderdag 22 februari 2007

nieuwsbericht | 23-02-2007 | Directie Voorlichting

Woensdag loop ik met Trudy, Margot en Mark Harbers (mijn politiek assistent) de agenda door voor afspraken die zijn gemaakt voor de periode na mijn ministerschap. Het departement verleent nog enige tijd "nazorg". Praat bij met Mark Rutte. Heb de laatste lunch met de president van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink. We hebben samen heel wat meegemaakt. Tijdens de lunches waren we altijd zeer openhartig en we stelden elkaar daardoor zelden of nooit voor verrassingen en we respecteerden elkaars rol.
's Middags praat ik nog even bij met Laura van Geest, de thesaurier-generaal en André de Jong, de directeur-generaal Rijksbegroting. Ben op tijd thuis. Kijk 's avonds met Lydia naar Midsomer Murders waarvoor NOVA even moet wijken. Dat wordt wel opgenomen zodat we enigszins vertraagd het filmpje zien dat ze over mijn laatste dagen als minister hebben gemaakt. Ga daarna aan mijn afscheidstoespraak werken.

Donderdag is mijn laatste dag. Ga rond het middaguur naar kantoor. Knutsel nog wat aan mijn toespraak. Blik nog even terug met secretaris-generaal Ronald Gerritse en directeur-generaal Belastingen Jenny Thunnissen. Doe de inhoud van mijn bureaulade in een doos. En schrijf mijn laatste weblog. Eind van de middag is er het fotomoment van de overdracht aan Wouter Bos en daarna is er het afscheidsfeest.

Dank alle weblog lezers voor hun belangstelling. Het is mooi geweest.

Gerrit Zalm

Gerrit Zalm

Zie ook

Zie het origineel


* Pagina Gerrit Zalm


* Laatst aangepast: 23-02-2007