Provincie Flevoland



Heftruckopleiding aanwinst voor Flevolands Praktijkonderwijs

Woensdag is aan de Vaartweg in Lelystad de heftruckopleiding geopend van het gezamenlijk Praktijkonderwijs in Flevoland. Met dit project kunnen leerlingen van het Praktijkonderwijs in hun eigen tempo een erkend heftruckdiploma behalen. Door het enthousiasme en de deskundigheid van de mensen van het Praktijkonderwijs vindt een aantal van de leerlingen niet alleen een stage maar ook een duurzame arbeidsplaats.

Behalve de heftruckopleiding voorziet dit plan in een intensievere stagebegeleiding en het ontwikkelen van een praktische VCA (veiligheidscertificaat) opleiding. De gemeente Lelystad heeft de initiatieven ondersteund en dankzij de samenwerking tussen diverse partijen is het bijzondere instructielokaal van de grond gekomen.

De leerlingen nemen deel aan de gecertificeerde BMWT examens, deze organisatie stelt als openingscadeau een deel van hun dienstverlening gratis beschikbaar. Tempo Team bemiddelt naar het bedrijfsleven; al in de startfase van het project hebben 3 werkgevers hun medewerking toegezegd en er is meer belangstelling vanuit het bedrijfsleven. Ook vanuit landelijk perspectief was er aandacht voor het project, binnenkort terug te vinden op de website www.logistiek.nl

Gedeputeerde Andries Greiner (arbeidsmarktbeleid) ging bij de opening in op de ontstaansgeschiedenis van het project. Het bezoek van een aantal Statenleden aan Praktijkschool `De Steiger' heeft geleid tot een motie van het CDA om meer aandacht te schenken aan moeilijk lerende jongeren. Daarop hebben het Praktijkonderwijs en het PPA Flevoland het projectplan `Meer stageplaatsen voor jongeren met een beperking' uitgewerkt.

Op dit moment volgen 16 jongeren uit heel Flevoland met veel plezier de opleiding. Ze hebben al een keer proefexamen gedaan en zien het echte examen in juni met vertrouwen tegemoet.