Ingezonden persbericht


Medical Knowledge Institute organiseert eerste oncologieseminar in samenwerking met de 'International Union Against Cancer'

Oostvoorne, 21 februari 2007 - Het Medical Knowledge Institute (MKI) - een non-profit organisatie gericht op scholing en informatievoorziening op het gebied van gezondheidszorg en aan de Verenigde Naties gelieerd - organiseert op 23 en 24 februari as. in Oostvoorne haar eerste seminar samen met de International Union Against Cancer (UICC). Het seminar is gewijd aan onderzoeksprogramma's naar kanker van de baarmoederhals, de borst en het colorectum en is specifiek bedoeld voor beroeps- en regeringsvertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor kankerregistratie- en onderzoeksprogramma's in Tsjechië, Litouwen en Polen. Doelstelling is het uitwisselen van ervaringen te ondersteunen tussen de landenvertegenwoordigers en de faculteit.

Het MKI/UICC seminar is een van de diverse activiteiten van de oncologieafdeling van het MKI voor Oost-Europa. De multinationale faculteit bestaat uit toonaangevende specialisten op het gebied van kankeronderzoek van de UICC, Nederland, Italië, Frankrijk en Luxemburg. De MKI-faculteit zal activiteiten blijven ontplooien die de interactie van landen met internationale organisaties voor onderzoek en de ontwikkeling van hun nationale programma's ondersteunen.

"We zijn verheugd deze samenwerking te initiëren op een terrein waar gecoördineerde inspanningen nodig zijn om de ongelijkheid in kankertherapie in heel Europa te verminderen", stellen dr. Mercedes Lassus, Directeur Oncologie van het MKI en dr. H. Sancho-Garnier, Strategisch Leider UICC.

"Dit is een zeer belangrijke samenwerking voor het MKI Oncologie programma", aldus dr. Harold Robles, MKI Chairman en president. "Dit programma is er voor bedoeld om beleidsbepalers en gezondheidswerkers in 'nieuwe' landen bij te staan om hun prioriteiten en korte termijn doelstellingen voor kankerpreventie en onderzoek te formuleren en nieuwe beleids- en richtlijnen op deze gebieden te implementeren."


- einde persbericht -

Over Medical Knowledge Institute
MKI is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. De programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren, met name in ontwikkelingslanden. De doelstelling is om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren, door medisch gerelateerde trainin­gen en workshops te geven aan plaatselijke hulpverleners. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet.

Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en in 1999 opgericht door Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en Dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group.

Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org

About Mercedes Lassus
Dr. Lassus received her doctoral degree from the University of Uruguay, where she was a Faculty member in the department of Internal Medicine. She performed post graduate studies in Internal Medicine and Medical Oncology in the United States. She integrated the faculty in the department of Internal Medicine of the Uruguayan Faculty of Medicine, and was a member of the Department of Medical Oncology of the Mount Sinai Hospital in NYC and of the Cancer Therapy Evaluation Program at the National Cancer Institute, Bethesda Md.

She has been head of oncology clinical development in Farmitalia CarloErba and Pharmacia, (Milan, Italy) and in Ciba/Novartis (Basel, Switzerland). She is currently founder and director of MLC, an international Italian based consulting group for development of new oncology therapies that collaborates with academic groups and industry throughout the world.

Dr. Lassus has been involved with the development from first in man studies of more than 50 novel therapies ranging from traditional cytotoxics to targeted molecules, immune therapies and gene therapy. She has also been responsible for the approval process of several current major agents such as the aromatase inhibitor Letrozole the cytotoxics epirubicin, idarubicin, gemcitabine, alimta and others. Since 2004 she is the Director of the Oncology Program at MKI.

About UICC
The International Union Against Cancer (UICC) is the only international non-governmental organization that is dedicated exclusively to the global control of cancer. Founded in 1933, it brings together more than 270 cancer-fighting organizations in over 80 countries. Members are voluntary cancer leagues and societies, cancer research and treatment centres and, in some countries, ministries of health. For more information, please visit: www.uicc.org



Ingezonden persbericht