PERSBERICHT

Nederland kiest `The Departed' als favoriet voor
Oscar® beste film

Meer dan 15.000 kijkers stemden al met interactieve rode knop

Amsterdam, 23 februari 2007 ­ De film `The Departed' van regisseur Martin Scorcese is bij Nederlanders favoriet voor de Oscar® in de categorie `beste film'. Dit blijkt uit een stemming met de `rode knop' bij digitale TV­zender Film1. Met de interactieve, rode knop op de afstandsbediening hebben meer dan 15.000 TV-kijkers in de afgelopen 10 dagen gestemd op hun Oscar-favorieten. Stemmen kunnen nog worden uitgebracht tot 24.00 uur zondagnacht. De `Nederlandse einduitslag' van de Oscars zal in de live-uitzending van de Oscars bij Film1 worden bekend gemaakt.

De Oscar-uitreiking wordt in de nacht van 25 op 26 februari vanaf 24.00 uur op Film1 live uitgezonden. Speciaal voor de Oscar-uitreiking is Film1 deze avond gratis beschikbaar voor alle
1,8 miljoen huishoudens met digitale TV of satelliet. Van 15 februari tot en met zaterdagnacht 25 februari 24.00 uur kunnen alle kijkers met UPC Digitale TV, alsook via de commercials op SBS6 en de kanalen van Film1, hun stem uitbrengen op hun Oscar-favorieten. De filmliefhebbers kunnen kiezen uit de officiële Oscar-categorieën `Beste Film,' `Beste acteur,' `Beste actrice,' `Beste vrouwelijke bijrol,' `Beste regisseur' en `Beste Niet-Engelstalige film.'

De `Oscar'-portal is ontwikkeld door Chellomedia Interactive Services. Eerder werden ook succesvolle interactieve applicaties voor Sport1 en voor de TMF-awards ontwikkeld. De lancering van de interactieve applicatie door Film1, past in de digitale strategie van Film1 om meer keuzevrijheid bij de kijker te leggen. Zo worden de keuzemogelijkheden vergroot, het spelelement neemt toe en op afroep kijken naar de programma's wordt mogelijk gemaakt.

Over Film1
Film1 is een digitale TV-zender van Chellomedia, de Europese content en digitale diensten divisie van Liberty Global, Inc. Film1 zendt 24-uur per dag vier filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven - van kassuccessen tot onafhankelijke en art house-films. Film1 heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney. Film1 biedt eveneens een HDTV-kanaal zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Film1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met een kabelbedrijf of via satelliet TV.