Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doornspijk- Aanrijding onder invloed                      |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.30 uur een 27-jarige man uit Elburg aangehouden. De man reed over de Zuiderzeestraatweg uit de richting van Doornspijk in de richting van Elburg. Onderweg botste de man tegen een vluchtheuvel, net voor de kruising met de Wolter Vinckeweg. Vervolgens reed de man over de vluchtheuvel en botste tegen de twee palen op de vluchtheuvel aan. Zijn auto raakte hierdoor beschadigd. De politie liet de man blazen en constateerde dat de man te veel alcohol gedronken had. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 1.70 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een proces verbaal wordt opgemaakt.

Harderwijk- Alcoholcontroles De politie heeft vrijdagavond diverse personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan de Korhoenlaan heeft de politie om 19.45 uur een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man had een alcoholpromillage van 0.46 en kreeg een rijverbod en een boete. Aan de Newtonweg is een 44-jarige man uit Elspeet aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 0.81 en kreeg een rijverbod en een bekeuring. Aan de Stadswei is om 02.30 uur een 24-jarige man uit Harderwijk aangehouden. De man had een alcoholpromillage van 0.32 en kreeg een rijverbod en een bekeuring.

Harderwijk- Surveillance biketeam

Het biketeam van de politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur op diverse plaatsen gesurveilleerd, met de fiets aan de hand. Op de Wolleweverstraat, de Markt en de Luttekepoortstraat zijn drie personen bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied. Een 28-jarige man uit Holwerd die fietste zonder licht in het voetgangersgebied vond het nodig om de politieagent te beledigen en is hierop meegenomen naar het politiebureau. De man ontvangt voor de twee overtredingen en de belediging een boete.

Putten- Rijden onder invloed

De politie heeft aan de Krachtighuizerweg om 01.30 uur een 51-jarige bestuurder uit Apeldoorn aangehouden. De man had een alcoholpromillage van 0.76. De man kreeg een rijverbod en een bekeuring. Aan de Postweg is een 23-jarige bestuurder uit Nijkerk aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 0.74. Ook hij ontving een rijverbod en een bekeuring.

Einde berichten


---


---


---

---- --