Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finale Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd

De finale van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd zal zondag 25 februari tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk plaatsvinden. Uit werkelijk álle hoeken van Nederland zijn er van jonge striptekenaars inzendingen binnengekomen, voor een felbegeerde plek in de finale. Juryvoorzitter Gerard Leever, bekend van strips als Oktoknopie (Taptoe) en Suus & Sas (Tina), koos per leeftijdscategorie de beste vijf, die vervolgens naar de finale mogen.

De finalisten:
9 - 10 - 11 jaar
Femke Schaars, Baarn
Koen Ubels, Ede
Richard Romeijn, Culemborg
Willemijn Rog, Gouda
Ellen Versluijs, Munterdam

12 - 13 - 14 jaar
Florien Born, IJsselstein
Claire van Kuijck, Helmond
Ming Ong, Tilburg
Ruben Postema, Oldekerk
Anne de Hond, Schaijk

15 - 16 - 17 jaar
Yannick Schueler, Soest
Joleen Blom, Zoetermeer
Pim Steinmann, Nijmegen
Susanne van Schaik, Woerden
Jordy Knoop, Breukelen

De door de finalisten gemaakte strips worden door uitgeverij Senoeni gebundeld in een boekje, welke te koop zal zijn tijdens de Stripboekenbeurs. De strips zijn reeds te bekijken op www.senoeni.net/nk.

Tijdens de finale dienen de deelnemers nog eenmaal een strip van minimaal 1 en maximaal 4 pagina's te maken. Na afloop buigt de jury, bestaande uit Gerard Leever, Dick Heins, René Leisink en Rob van Bavel, zich over de strips. Per categorie zal er een winnaar aangewezen worden. Deze winnaars krijgen als aandenken een schitterende karikatuurtekening en mogen voor het stripblad MYX een strippagina maken voor één van de komende nummers. Maar wie niet wint gaat ook niet met lege handen naar huis. Elke finalist ontvangt sowieso een groot stripboekenpakket en natuurlijk het stripboekje van Senoeni.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd start 's zondags om 12.00 uur. De winnaars worden rond 15.00 uur (na afloop van de veiling) op het podium bekend gemaakt.

Uiteraard kunt u de finalisten live in actie zien tijdens de Stripboekenbeurs!

De Stripboekenbeurs zelf vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 februari in de Evenementenhal in Rijswijk. Behalve het NK zijn er tal van andere activiteiten. Zo zijn er 170 stands vol strips en stripcuriosa, meer dan 70 striptekenaars en filmacteurs uit binnen- en buitenland, 2 veilingen, 30 premières van nieuwe stripboeken, 3 exposities en een gratis striptas voor de eerste 500 bezoekers per dag.

Stripboekenbeurs Rijswijk
Zaterdag 24 en zondag 25 februari 2007
Evenementenhal Rijswijk (Volmerlaan 12)
Van 10.00 tot 17.00 uur
Entree 6 euro (kinderen 4 euro)

Het complete programma is te vinden op www.stripbeurs.com.

Meer informatie over het NK Striptekenen is te vinden op www.nkstriptekenen.nl.

Noot voor de redactie (