Ingezonden persbericht


www.buitenhoftv.nl

Amsterdam en het regeerakkoord

Job Cohen

* Amsterdam en het regeerakkoord
Burgemeester Job Cohen geeft een analyse van de economische en culturele gevolgen van het regeerakkoord voor de stad Amsterdam.


* Beleggen en de dilemma's voor de vakbond
Goede pensioenen die nog betaalbaar zijn ook, welke werknemer in Nederland wil het niet? Daarom zoeken investeringsfondsen met hun miljarden wereldwijd naar zo hoog mogelijk rendement. Dit 'durfkapitaal' brengt wel risico's mee die haaks kunnen staan op de belangen van de werknemers. De vakbonden maken zich dan ook grote zorgen. Maar tegelijkertijd willen zij voor hun leden een zo groot mogelijk rendement. De FNV presenteert in Buitenhof nieuwe plannen om dit zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te doen. Maar laten private equity-fondsen of hedge-fondsen zich wel sturen? Een discussie over dit dilemma met Peter Gortzak, vice-voorzitter FNV, en Ewald Engelen, onderzoeker naar internationale kapitaalstromen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.


* De wereldwijde spanning over Iran en de effecten op de Iraniërs Shervin Nekuee vluchtte in 1987 uit Iran. Na jaren van omzwervingen kwam hij in Nederland terecht. Hij studeerde sociologie en was onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht. Sinds een paar jaar gaat hij weer geregeld terug naar zijn land. In Buitenhof een gesprek over de gevolgen van de sancties tegen Iran voor de Iraniërs zelf. Hoe ervaren zij het bewind van president Ahmadinejad? En hoe kijkt de Iraniër aan tegen de westerse inmenging in de regio?


* 'Mijn idee' is in handen van Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid van de SP.

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

Buitenhof zondag 25 februari 2007, 12.10 uur, Nederland 1. Presentatie: Peter van Ingen
Column: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman, Jan van Friesland
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Marijntje Denters

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.

Uitzending: 25 februari 12.10-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.