Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 25-02-2007

Voetgangers bijna aangereden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden nadat er was ingereden op voetgangers.

Omstreeks 05.00 uur reden twee mannen in een auto over het Janskerkhof. Op dat moment liepen hier veel voetgangers. Desondanks reed de bestuurder erg hard door de menigte heen en moesten mensen aan de kant springen om niet te worden aangereden. Op een gegeven moment werd door enkele voetgangers op het dak van de auto geslagen. Hierop stapten de mannen, 19 en 30 uit Breukelen en Loosdrecht, uit de auto en gingen in gevecht met omstanders.Door o.a. een portier van een horecagelegenheid werden de partijen gescheiden. De mannen stapten weer in de auto en reden weg. Na ongeveer 10 meter stopte de auto en reed vervolgens vol gas achteruit. Weer moesten enkele voetgangers wegspringen om niet aangereden te worden. De auto reed hierna hard weg.

De politie ging op zoek naar de auto en op het Stationsplateau werd de auto met de inzittenden aangetroffen. Zij werden direct aangehouden. In de auto werden 50 pillen aangetroffen. Vermoedelijk gaat het hier om XTC pillen.

Inbrekers met de bus

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werden autokrakers in een stadsbus opgepakt. Omstreeks 17.00 uur werd er ingebroken in een auto aan de Rembrandtkade. Na deze kraak stapten de verdachten in een stadbus. Op de Potterstraat stapten de agenten de bus in en werden de vijf verdachten in de leeftijd van 14 tot 23 jaar uit Utrecht aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aangehouden na overlast

DE MEERN- Op zaterdagavond werden enkele jongeren aangehouden omdat ze overlast veroorzaakten in de buurt. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat jongeren overlast veroorzaakten op het Mereveldplein. Bij de politie zijn al vaker meldingen binnengekomen van overlast van jongeren op deze locatie.

Agenten troffen een groep van acht personen aan. Zij werden aangehouden voor het drinken van alcohol en overlast veroorzaken. Kennelijk waren enkele bezoekers uit een horecagelegenheid het hier niet mee eens en vernielden een ruit. Een man was zo boos dat hij met een ijzeren voorwerp op de agenten afkwam. Hij werd op afstand gehouden door het gebruik van pepperspray. De overlastplegers (15 tot 18 jaar) kregen op het bureau een bekeuring voor hinderlijk gedrag.Tegen de man die een agent wilde aanvallen is proces-verbaal opgemaakt.

Fiets op motorkap

UTRECHT- Op vrijdagmiddag kreeg een automobilist een fiets op zijn motorkap na een verkeerstwist. Omstreeks 15.30 uur reed een 27-jarige automobilist uit Utrecht over het Wolff en Dekenplein. Voor hem schoot een fietser langs in de richting van de Bilderdijkstraat. De automobilist wilde de man op zijn gevaarlijke gedrag aanspreken en ging achter hem aan. De Utrechter riep wat vanuit zijn geopende portierraam en op dat moment stopte de fietser. De onbekende man pakte zijn fiets op en wierp deze zo op de motorkap van de auto. De man probeerde vervolgens de bestuurder te lijf te gaan maar deze hield zijn portier dicht. Na enige tijd pakte de man zijn fiets weer op en verdween. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld 0900-8844.

Tasjesrover aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man bijna bestolen van zijn tas. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Oudegracht bijna was bestolen van zijn tas. De man hield zijn tas echter stevig vast. De politie ging op zoek naar de verdachte. In de nabijheid werd de 65-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Biertje in gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdagavond werden vier personen aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten. Omstreeks 20.00 uur hielden agenten toezicht en op de Ameland zagen ze een aantal jongeren in een auto zitten. Deze jongeren waren bier aan het drinken. Onderzoek wees uit dat de auto waarin ze zaten van diefstal afkomstig was. De personen, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geen licht
UTRECHT- Op donderdagavond werd van 18.30 tot 21.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg. In totaal werden 142 bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van geen of te weinig verlichting.