Politie Haaglanden

persberichten 25 februari

Haaglanden, 25-02-2007

Preventief fouilleeractie in Den Haag
Den Haag In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft Politie Haaglanden vrijdag 23 februari 2007 een preventief fouilleeractie gehouden.

Tijdens de actie van 18.00 tot 22.00 uur werden deze keer in het aangewezen gebied al lopende, de daar aanwezige personen gefouilleerd op de aanwezigheid van verboden wapens. Tevens werden er diverse winkels en acht horecagelegenheden, het station en de taxistandplaats Hollands Spoor bezocht waarbij de aanwezige taxis en personen ook werden gefouilleerd. In totaal werden 650 personen gefouilleerd.

Resulaat:
Er werden acht aanhoudingen verricht. Vier voor bezit van steekwapens en vier voor verboden drugsbezit. Een van deze verdachten werd in de horeca aangehouden voor het bezit van 14 verpakkingen harddrugs (2,6 gr) en bleef voor nader onderzoek. Alle andere verdachten werden na het opmaken van het proces-verbaal heengezonden.

Verdachte vernield ruit hoofdbureau
Den Haag Een 32-jarige Rotterdammer vernielde zaterdag 24 februari om 20.15 uur een ruit van het Hoofdbureau van politie. De man trapte zonder aanwijsbare reden de ruit van de toegangsdeur in en ging hierna in de hal zitten. Baliepersoneel hield de man direct aan. Hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Verdachte straatroof aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 24 februari om 13.25 uur aan het de Dreef een 20-jarige Hagenaar aan. De man had kort daarvoor aan het Westeinde een 12-jarige jongen van zijn GSM beroofd. Op basis van het door getuigen verstrekte signalement wisten de agenten de man te achterhalen.

Verdachte vernield politievoertuigen
Den Haag Een 54-jarige Hagenaar vernielde zaterdag 24 februari om 04.00 uur enkele politieautos aan de Heemstraat. De man was eerder op de nacht aangehouden wegen een orde verstoring. Nadat de man enige uren aan het politiebureau de Heemstraat had doorgebracht werd hij om
02.00 uur weer in vrijheid gesteld. Korte tijd later hoorde personeel van Bureau de Heemstraat een hoop tumult op het parkeerterrein. Toen zij gingen kijken bleek dat de 54-jarige verdachte met een trottoirtegel enkele politieautos aan het vernielen was. Drie autos raakte beschadigd. Een privé-voertuig liep ook schade op. De man werd ingerekend.

Takelwagen ramt personenauto
Den Haag Een takelwagen ramde zaterdag 24 februari om 12.30 uur aan de Noordweg een personenauto van een 62-jarige bestuurder uit Den Haag. De 22-jarige chauffeur uit Poeldijk wilde keren en zag daarbij de passeerde Hagenaar over het hoofd. Zijn personenauto raakte zwaar beschadigd. Omdat de 62-jarige chauffeur geen vertrouwen meer had in de kunsten van de 22-jarige Poeldijker kwam een andere takelwagen het voertuig van de man weghalen.

Verdachten bieden nepsieraden te koop aan
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 24 februari om 12.00 uur op de Jan Luykenlaan drie Roemenen (32 en 52 jaar oud) aan. Zij boden nepsieraden aan voorbijgangers te koop aan. De politie onderzoekt waar de nepsieraden vandaan komen.

Jeugd vernield ramen basisschool
Den Haag Vijf jongen (11-13 jaar) werden zaterdag 24 februari om 14.00 uur aangehouden op de Meppelhorstlaan. De jongeren hadden van een school aan het Westhovenplein negen ruiten ingegooid. In overleg met hun ouders moeten de jongeren de schade vergoeden. De jongeren kregen een Halt-verwijzing.

Vreemde ontgroening
Den Haag Politieagenten kregen zaterdag 24 februari om 17.00 uur melding dat over de Cees Laseurlaan een aantal jongens naakt over straat liepen. De agenten troffen vijf jongeren (15-16 jaar) poedelnaakt aan. Zij werden aangehouden. Korte tijd later verschenen twee personen aan het politiebureau die verklaarden dat de jongeren bezig waren aan een ontgroening van een sportvereniging. De jongeren moesten daarbij naakt over straat lopen. Politiepersoneel maakte een einde aan deze actie en deelde aan het bestuur van de sportverenging mede dat dergelijke zaken absoluut ontoelaatbaar waren. De jongeren kregen een proces-verbaal.

Over de limiet
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar had zondag 25 februari om 01.50 uur duidelijk teveel gedronken. De man reed over de Rijnstraat en werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies 1165 ugl (ruim 5 x de toegestane hoeveelheid). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heterdaadje dankzij getuige
Den Haag Een 51-jarige Hagenaar zag zaterdag 24 februari om 04.30 uur in een geparkeerde personenauto aan de Tomsonlaan een man door het geopende portierraam hangen. Hij bedacht zich geen ogenblik en hield de 39-jarige verdachte aan en droeg hem over aan de politie. De man trachtte door een ingeslagen portierraam enkele goederen uit de auto weg te nemen.

Verdachte kraak galerie aangehouden
Den Haag Een 31-jarige Hagenaar werd zondag 25 februari om 04.00 uur aangehouden bij een inbraak van een galerie aan de Koning Emmakade. De man trachtte via het dak in het pand te komen maar werd daarbij gestoord door een voorbijganger. Politieagenten wisten na een zoektocht door de wijk de 31-jarige aan te houden. De man had een auto bij zich die op 23 februari was gestolen in Zoetermeer.

Zes verdachten aangehouden wegens mishandeling
Leidschendam - Zes verdachten (15-16 jaar) werden zaterdag 24 februari om 21.10 uur aangehouden op het Duindoorn. De jongeren worden er van verdacht twee jongeren (16) zonder enige aanleiding te hebben mishandeld. Aan het bureau bleek dat vier verdachten geen strafbare feiten hadden gepleegd. Zij werden weer in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten werden voor nader verhoor ingesloten.

Verdachte (28) drie keer aangehouden
Wassenaar Een 28-jarige automobilist uit Wassenaar is zaterdag 24 februari in totaal drie keer aangehouden. Om 02.00 uur werd op de Rijksstraatweg de man aangehouden als verdacht van rijden onder invloed. Hij blies 540 ugl en vanwege de recidive op alcoholgebied van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Nadat de procedure aan het politiebureau was afgerond werd de man in vrijheid gesteld. Politieagenten zagen de man korte tijd later de man te voet de Sijtwende tunnel ingaan. Hij werd vervolgens voor de 2e keer aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Om 04.45 uur zagen surveillanten de man weer rijden over de Pieter Mauritzstraat. De man was ondanks zijn ingevorderd rijbewijs toch weer gaan rijden. Hij werd voor de 3e keer aangehouden en blies nu 395 ugl. De man kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Bikers voorkomen treffen jongeren
Naaldwijk Bikers van bureau Westland wisten zaterdag 24 februari tussen 23.00 en 04.00 door hun optreden ongeregeldheden tussen enkele groepen jongeren te voorkomen. In het centrum waren twee groepen jongeren die onenigheid met elkaar hadden. Met behulp van enkele politiesurveillanten wisten zij de groepen te scheiden en vonden er geen ongeregeldheden plaats. Zondag 25 februari om 01.15 uur werd op de Molenstraat twee verdachten aangehouden. Een 36-jarige Naaldwijker en een 53-jarige inwoner uit Honselersdijk hadden ruzie met een taxichauffeur. De 36-jarige stapte uit en stond te urineren tegen een gevel. Hij werd aangehouden. Zijn 53-jarige vriend bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de politieagenten. Ook trachtte hij de agenten te schoppen. Hij werd ingesloten. Zijn vriend kreeg een bon van 50,-. Om 02.30 uur werd op de Herenstraat een 21-jarige Naaldwijker aangehouden. De man sloeg een 18-jarige inwoner uit Monster op zijn gezicht waarbij een tand afbrak.

Jongeren mishandelen buurtgenoten
Monster Drie jongens (13-15 jaar) uit Monster en Baarn werden zaterdag 24 februari om 20.30 uur op de Geesterwijkckstraat belaagd door een groep van circa 20 jongeren met stokken en knuppels. De drie jongeren raakten daarbij gewond en moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachten wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten. Heeft u informatie over de jongeren belt u dan met de politie via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Alcoholcontroles in het Westland
Westland Delft - Tijdens diverse alcoholcontroles in het afgelopen weekend werden in het gebied Westland vier verdachten aangehouden. Een 53-jarige Hagenaar saboteerde de blaastest waarna een bloedproef van hem werd afgenomen. Een 35-jarige Wateringen blies 500 ugl. Een 28-jarige automobilist uit s-Gravenzande riep het onheil over zichzelf af. De man reed zaterdag 24 februari om 00.30 uur over Rijksweg A4 nabij de Kruythuijsweg waarna een videowagen van Politie Haaglanden de man zag rijden. De bestuurder reed met zeer grote snelheid en haalde op een gegeven moment de 200 km. Op een stopteken werd niet gereageerd en de bestuurder vervolgde zijn weg zonder verlichting. Aan het einde van Rijksweg A4 vloog de man bijna uit de bocht. Via de Kruithuisweg in Delft reed de bestuurder richting Schieweg onderwijl alle rode verkeerslichten negerend. Vanaf de Kruithuysweg reed de man de Schieweg op en daarbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. De man verliet zijn voertuig en ging lopend verder. Dankzij een toevallig passerende getuige konden agenten de man in de omgeving uit de struiken halen. Hij bleek eveneens teveel te hebben gedronken. Hij blies 445 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de man (die zwaar beschadigd raakte) werd in beslag genomen vanwege zijn zeer gevaarlijke rijgedrag en 100 % overschrijding van de maximumsnelheid.

Verdachte diefstal bromfiets aangehouden
Wateringen Een 17-jarige inwoner uit Wateringen werd zaterdag 24 februari om 13.15 uur aangehouden op de Erasmusweg in Den Haag. De jongen reed op een bromfiets die korte tijd eerder was weggenomen op de Woudveen. Bij het zien van de agenten schrok de jongen dusdanig dat hij tegen een passeerde taxi reed, viel en hierna rennend ervandoor ging. Hij kon worden achterhaald en kreeg een proces-verbaal wegens heling. Onderzocht wordt of de jongen de bromfiets daadwerkelijk heeft gestolen.

Foutje bedankt
Delft Een 39-jarige Turkse vrachtwagen chauffeur uit Duitsland zal zijn ritje door Delft nog lang heugen. De man reed met een trailer volgeladen met nieuwe personenautos (Toyota Yaris) over de Delfgauwsweweg richting Pijnacker. Nabij het viaduct nabij Rijksweg A13 wilde de man hier onderdoor richting Pijnacker rijden. Hij schatte echter de hoogte van het viaduct te laag in en reed zichzelf klem onder het viaduct. De bovenste rij autos raakten daarbij zwaar beschadigd. Volgens de dealer in Pijnacker gaan de beschadigde personenautos terug naar de fabriek waar ze zullen worden vernietigd. De man kreeg een proces-verbaal omdat hij na de aanrijding was doorgereden. Het viaduct raakte eveneens beschadigd.

Gewapend op pad
Delft Een 22-jarige Delftenaar werd vrijdag 23 februari om 22.20 uur aangehouden op de Troelstralaan. Politieagenten controleerden de man in een personenauto en zagen onder de stoel iets vreemds liggen. Dat bleek na onderzoek een dolk te zijn. Zijn 21-jarige medepassagier had nog een stok en een ponypack drugs op zak. Beiden kregen een proces-verbaal.

Zeer agressieve man aangehouden
Delft Politieagenten hadden zaterdag 24 februari om 07.45 uur de grootste moeite om een agressieve Delftenaar (22) aan te houden. De man bedreigde in een woning zijn ex-vriendin. In het tumult in de woning raakte de vrouw gewond aan schouder, gezicht en rug. Zij was door de man opgesloten in de badkamer. In de woning was het een grote ravage. De man werd aangehouden wegens mishandeling, bedreiging en vernieling. Hij was de woning binnengedrongen door via de achterzijde het balkon op te klimmen. Maandag vindt er nader overleg met de Officier van Justitie plaats. De verdachte is in verzekering gesteld.

Alcoholcontroles in Delft
Delft Maar liefst zeven bestuurders werden het afgelopen weekend aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 31-jarige Delftenaar werd zaterdag 24 februari om 20.15 uur op de Tweemolentjeskade aangehouden. De man blies 775 ugl. Op de Burgwal werd een dag later om 04.25 uur een 47-jarige Hagenaar aangehouden. Hij blies 300 ugl. De hoogste score blies een 34-jarige bromfietsers uit Delfgauw. De man kwam ten val en agenten die de klap hoorden stelden een onderzoek in. De alcohollucht kwam hen al tegemoet. De man blies 940 ugl.

Fietsverlichtingscontrole in Zoetermeer
Zoetermeer Maar liefst 31 fietsers kregen vrijdag 23 februari tussen 19.00 en 22.00 uur een proces-verbaal wegens rijden zonder licht. Bij een fietsverlichtingscontrole op de Violiervaart constateerde de politie dat zij allen zonder licht reden. Zij kregen proces-verbaal van 20,-.

Verdachte vernieler autospiegel aangehouden
Zoetermeer Een 19-jarige Zoetermeerder werd zaterdag 25 februari om
01.30 uur aangehouden. De man vernielde aan de Belgiëlaan een autospiegel. Een getuige en een andere persoon wisten de jeugdige vandaal te overmeesteren en droeg hem over aan de politie.

Alcoholcontroles in Zoetermeer
Zoetermeer Vier bestuurders werden het afgelopen weekend aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 32-jarige Rotterdammer werd zaterdag 24 februari om 03.45 uur op de Australiëweg aangehouden. Een uur later werd op de Rokkeveenseweg een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. De man blies 700 ugl. Een 21-jarige Hagenaar blies om 05.00 uur als beginnend bestuurder 620 ugl. Hij was op de Afrikaweg aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 22-jarige Zoetermeerder belandde met zijn auto op de Andriessenrode op het dak van een andere geparkeerde auto. De man blies als beginnend bestuurder 145 ugl. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Een andere geparkeerd staande personenauto raakte eveneens beschadigd.

Politie zoekt getuigen beroving
Zoetermeer Een 49-jarige gehandicapte bewoonster uit de Leopoldhove werd zaterdag 24 februari om 16.15 uur in haar woning beroofd door een nog onbekende man. Nadat er bij haar was aangebeld opende de vrouw met haar afstandsbediening haar voordeur. Een man kwam vervolgens haar woning binnen en griste de handtas uit haar handen waarna hij zich uit de voeten maakte. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van deze laffe daad? Belt u dan via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen brandstichting dierenopvang Zoetermeer Onbekenden stichtten zaterdag 25 februari om 03.30 uur brand bij een konijnenfokkerij en cavias opvang aan de Zegwaartseweg. Nabij een berg kuilgras ontstond brand. Gezien de temperatuur acht de brandweer broeiend kuilgras uitgesloten. Circa 30 cavias en een zestal konijnen zijn levend verbrand. De brandweer wist twee ponys en de nodige konijnen te redden. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de brandstichters? Belt u dan via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Dure hoge nood
Zoetermeer Hoge nood leidde zaterdag 25 februari om 04.00 uur tot een hoop tumult. Een 30-jarige vrouw uit Lelystad moest urineren en wilde dat bij een tankstation aan de Oostweg doen. De beheerder van het tankstation verklaarde dat hij geen openbaar toilet had en verwees de vrouw naar een andere gelegenheid. De vrouw raakte zo van de kook dat zij buiten enkele emmers met bloemen omgooide en vervolgens op een van de lege emmers haar behoefte deed. Hierna gooide zij de inhoud over de vloer van de kiosk. Politieagenten die ter plaatse kwamen wisten de vrouw tot bedaren te brengen. Met een dweil ruimde zij de door haar veroorzaakte vervuiling op en nadat zij de beschadigde bloemen had vergoed ( 37,-) vertrok zij, enigszins beschaamd, richting huis.