Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (25/2)

OOSTERHOUT NB, 25 februari 2007

Politie lost diefstal portemonnee op

WASPIK: Door alert optreden van agenten van de Noodhulp van het district Oosterhout is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks
02.00 uur op de parkeerplaats Vaerland, langs de A-59 de diefstal van een portemonnee opgelost. Er werden twee verdachten aangehouden.

Agenten werden tijdens hun surveillance op parkeerplaats het Vaerland aangesproken door een 30-jarige Bosschenaar. Hij vertelde dat hij even uit de auto gestapt was om te urineren. Bij terugkomst zag hij een vreemde vrouw in zijn auto zitten die hem aansprak en in de Duitse taal hem seksuele diensten aanbood. Hij vertelde hier niet van gediend te zijn, waarna de vrouw uitstapte en in een auto stapte die ook op de parkeerplaats stond met een man achter het stuur. Toen de politiewagen de parkeerplaats opkwam, reed de auto met de twee inzittenden snel weg. Bij onderzoek bleek dat uit het dashboardkastje de portemonnee van de Boschenaar gestolen was.

De politie kon de vluchtauto op de A-27 ter hoogte van Nieuwendijk staande houden. Tijdens de controle werd de portemonnee van het slachtoffer aangetroffen onder de bijrijderstoel. De inzittenden, een 50-jarige man uit Alphen (GLD) en een 42-jarige in Utrecht verblijvende Duitse zijn aangehouden. Aan het bureau gaven zij een andere versie van het verhaal. Volgens hen had de Boschenaar seks gewild. Zij had daarom bij hem in de auto gezeten, toen bleek dat hij geen geld bij zich had, was ze weer uitgestapt. Ze veronderstelde dat de man zijn portefeuille was verloren toen hij bij haar in de auto stapte om haar te confronteren met zijn verdenking. zat. Beide verdachten zijn in de loop van zaterdag weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Een 14-jarige jongen uit Waalwijk is zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Els betrapt op het stelen van een pakje sigaretten. Hij had het pakje verstopt in zijn linkermouw en was daarna de winkel uitgelopen zonder te betalen. Hij werd tegengehouden door een medewerker. Op het bureau is de knaap overgedragen aan zijn moeder. Hij zal vermoedelijk doorverwezen worden naar bureau Halt.

Samenwerking bewakingsdienst en politie levert aanhouding inbreker op

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht in samenwerking met de Beveiligingsdienst die werkzaam is op het industrieterrein Dombosch een 27-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van (een poging tot) inbraak in een bedrijfspand aldaar. Hij is zondagmorgen door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de medeverdachte.

Een beveiligingsbeambte van het bedrijf Feel Safe Controle BV zag vannacht omstreeks 04.45 uur op een van de bewakingscameras twee personen met een ladder bij een bedrijf aan de Steurweg lopen.

Ze belde direct de Gemeenschappelijke Meldkamer van de politie. Agenten van het district Oosterhout reageerden direct en zetten het industrieterrein zo goed mogelijk af. Even later werd duidelijk dat de ladder tegen een raam stond dat inmiddels vernield was. De bewaker zag vervolgens twee personen de ladder afkomen en wegrennen. De politie wist met behulp van een politiehond één van de verdachten te achterhalen en aan te houden. Deze verdachte hield zich schuil bij een pand op het bedrijventerrein maar werd door de politiehond opgespoord. De medeverdachte werd niet meer aangetroffen. Verder onderzoek moet duidelijk maken wat het oogmerk van deze verdachten is geweest.

Kinderen aangehouden voor diefstal

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens van 11 en 13 jaar aangehouden die flessen en kratten uit een tuin aan de Voltastraat hadden gestolen.

Agenten zagen vrijdagmiddag twee jongens lopen met een krat met flesjes en een plastic zak. Toen de jongens de dienders in de gaten kregen, renden ze hard weg. De agenten vonden in een brandgang het kratje met lege bierflesjes en een plastic zak met lege flesjes. Na een onderzoek in de wijk werden de jongens op de Voltastraat aangetroffen. Ze gaven uiteindelijk toe de lege flesjes uit een tuin van een woning aan de Voltastraat te hebben gestolen. Eerder die middag hadden ze al enkele lege flessen bij een supermarkt ingeleverd. De ouders zijn over het gedrag van hun kinderen geïnformeerd. Zij worden doorverwezen naar respectievelijk STOP en Bureau Halt.

Man aangehouden na vechtpartij

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht op de Markt omstreeks 01.15 uur een 30-jarige Amsterdammer aangehouden die in een café een 25-jarige Werkendammer had mishandeld.

De mannen waren in de toiletruimte met elkaar gaan vechten toen ze elkaar wilden passeren. Het slachtoffer verklaarde dat hij op zijn gezicht geslagen en geschopt was. Hij had uit zelfverdediging terug geslagen. Zij werden door een portier van elkaar gescheiden, waarna de geweldpleger werd buiten gezet. De politie heeft de agressieve Amsterdammer op aanwijzing van een portier aangehouden.

Drie dieven aangehouden in Oosterhouts café

OOSTERHOUT: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Klappeijstraat in samenwerking met enkele portiers drie knapen aangehouden die kort daarvoor in een discotheek uit een tas van een 21-jarige Oosterhoutse drie pakjes sigaretten en een portemonnee hadden gestolen.

Het slachtoffer werd door een personeelslid geattendeerd op drie bezoekers die aan haar tas hadden gezeten. De knapen werden door de portiers aangehouden en overgedragen aan de politie.

Een van de jongens had de portemonnee buiten geleegd en daarna in een prullenbak gegooid. Deze portemonnee is ondanks een uitgebreide zoekactie niet meer terug gevonden. De sigaretten werden bij de knapen aangetroffen. Het gaat om twee jongens van 21 en 22 jaar uit Raamsdonksveer en een 23-jarige jongeman uit Wageningen.

Politie onderzoekt mishandeling

DONGEN: Vrijdagavond is op het Looiersplein een 22-jarige Dongenaar door een bekende van hem enkele keren met een bierfles op zijn hoofd geslagen. De twee mannen zagen elkaar in een snackbar. Zij hadden met carnaval ruzie gehad, wat volgens het slachtoffer de oorzaak was van de mishandeling. Hij werd door de verdachte uitgedaagd om buiten te vechten met hem. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer uiteindelijk met een bierfles op het hoofd werd geslagen. Hij liep daarbij een snee op zijn achterhoofd op. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Man aangehouden na bedreiging

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.30 uur in Waalwijk een 33-jarige man aangehouden omdat hij zijn buurvrouw, een 40-jarige Waalwijkse bedreigd zou hebben dood te schieten. Ook zou hij haar aangemoedigd hebben zelfmoord te plegen. De verstandhouding tussen de buren is sinds enige tijd bekoeld. Na een woordenwisseling liepen vrijdagavond de gemoederen hoog op waarbij de 33-jarige man als verdachte van bedreiging heeft aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld

Man aangehouden na huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de Putstraat een 50-jarige Waalwijker aangehouden omdat hij een ruit van een woning had vernield en zijn 46-jarige vrouw die daar bij vrienden verbleef zou hebben mishandeld.

Het stel heeft sinds enige tijd relatieproblemen. Omstreeks 04.15 uur was haar man aan de woning gekomen. Hij vernielde met een steen de ruit van de voordeur waarna hij binnen wist te komen. Hij sloeg haar met gebalde vuist in het gezicht en op haar rug en armen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij was naar eigen zeggen door zijn vrouw tijdens het tumult gebeten.

Twee arrestaties in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.15 uur op de Grotestraat een 19-jarige Waalwijker aangehouden die surveillerende agenten ter plaatse had beledigd. Ook zijn 21-jarige vriend uit Sprang-Capelle werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel te vertrekken, toen hij zich bemoeide met de aanhouding van zijn maat.

Rijders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks
01.15 uur op de Prof. Kamerlingh Onnesweg een 57-jarige Waalwijker aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man blies 265 ugl.

KAATSHEUVEL: De nacht van zaterdag op zondag is op de Vaartstraat een 35-jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 555 ugl.

GILZE: Een 27-jarige man uit Dordrecht is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 06.30 uur op rijksweg A-58 ter hoogte van Gilze door agenten van de Koninklijke Marechaussee betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij blies 515 ugl.

Politie onderzoekt vernielingen aan woning en mishandeling

RAAMSDONKSVEER: De politie onderzoekt de vernieling van vier ruiten van een woning aan de Beatrixlaan. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.15 uur. De ruiten waren met een steen vernield. De 38-jarige bewoner vermoedt dat de vernieling samenhangt met een eerder treffen met een aantal jongeren op de Keizersdijk die hij tijdens het uitgaan had aangesproken, toen hij bemerkte dat zijn fiets was gestolen. Hij heeft toen van die jongeren klappen gehad. Mogelijk zijn deze knapen ook verantwoordelijk voor de vernielingen. De politie onderzoekt de zaak.

Bestuurder eenzijdig verkeersongeval moet nog straf uitzitten

RAAMSDONK: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 06.15 uur een 29-jarige man uit Wernhout op de rijksweg A-59, bij de afrit Raamsonksveer met zijn auto in de sloot gereden. Noch de bestuurder, noch de inzittende een 25-jarige Oosterhoutse raakte gewond. De bestuurder had niet teveel gedronken. Hij moest toch mee met de politie omdat hij nog een vonnis van 89 dagen had open staan.

Auteur: Willem van Hooijdonk