Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Conducteur NS mishandeld

Enschede

Op vrijdag 23 februari rond 18.00 uur houden conducteurs van de NS toegangscontrole op het perron in Enschede. Een 21-jarige man uit Almelo wil zonder geldig vervoersbewijs het perron betreden. Dit wordt hem geweigerd door de conducteurs. De man uit Almelo mishandelt hierop een conducteur met elleboogstoten en vuistslagen en dreigt hem aan het mes te steken. Daarna vlucht de Almeloër. De conducteur waarschuwt de politie. Enkele agenten gaan met de conducteur in de omgeving op zoek naar de verdachte. Zij treffen hem aan op de Korte Hengelosestraat. De man blijkt een zogenaamde "veelpleger". Hij wordt aangehouden en ingesloten. (07-025130)

Getuigen houden geweldplegers aan

Enschede

Op zaterdag 24 februari, rond 04.30 uur, zien getuigen dat twee mannen en een vrouw spiegels van geparkeerde auto's trappen aan de Deurningerstraat. Zij houden deze verdachten aan en dragen hen over aan de politie. De verdachten, twee mannen van 17 en 18 jaar en een vrouw van 18 jaar, allen afkomstig uit Enschede, worden ingesloten. De politie treft vijf auto's aan waar tegen de spiegel is getrapt, twee hiervan hebben daadwerkelijk schade. (07-025302)

Beveiliger houdt veelpleger aan

Enschede

Op zaterdag 24 februari, rond 18.30 uur, houdt een beveiligingsbeambte van een supermarkt aan de Lage Bothofstraat een man aan voor diefstal van blikjes bier. Hij draag de verdachte over aan de politie. De man, een 36-jarige inwoner van Enschede, blijkt een zogenaamde "veelpleger" en wordt ingesloten. Hij wordt aan de officier van justitie voorgeleid. (07-025529)

Discoganger aangehouden voor bedreiging

Hengelo

Op zondag 25 februari rond 02.30 uur, roept een portier van een discotheek aan de Beekstraat de hulp in van de politie. Binnen zit een 29-jarige man uit Hengelo die aanvankelijk zijn consumpties niet wenst te betalen en de portier bedreigt. De 29-jarige man wil daarna, ondanks vordering van de portier, de zaak niet verlaten. In het bijzijn van de politie vordert de portier de man nog twee keer de zaak te verlaten. De man wordt hierop agressief en neemt een vechthouding aan tegenover de politieagenten. Zij houden hierop de man aan. Deze verzet zich hevig tegen de aanhouding en wordt door de politie in de houdgreep genomen en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Aldaar herkent de verdachte een agent die bij hem in de omgeving woont. Hij bedreigt hierop deze politieagent. De verdachte wordt ingesloten en zal voor de officier van justitie worden geleid. (07-025685)

Gewonde na ongeluk met drank op

Goor

Op zondag 25 februari rond 03.30 uur rijdt een 31-jarige man uit Enschede in zijn auto op de Rondweg. Hij verliest de macht over het stuur en belandt met zijn voertuig op de kop in de sloot. Zijn passagier, een 30-jarige man uit Enschede, raakt hierbij gewond en wordt door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder blijkt onder invloed van alcohol. Een blaasproef levert 625 ugl op (1.4 promille). De politie maakt proces-verbaal op. De bestuurder krijgt een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. (07-025700)

Getuige houdt alcomobilist aan na aanrijding

Almelo

Op zondag 25 februari rond 01.40 uur, ziet een 52-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn dat een man op de parkeerplaats met zijn auto tegen een andere auto botst. De medewerker herkent deze man, hij is zojuist uit de horecagelegeheid gezet wegens overlast. De medewerker wil de bestuurder aanspreken, maar deze gaat er vandoor. Omdat de slagboom van de parkeerplaats dicht is, kan de bestuurder echter het parkeerterrein niet verlaten en hij wordt aangehouden door de horecamedewerker. Hij draagt de bestuurder over aan de politie. De verdachte, een 21-jarige man uit Hillegom, blijkt onder invloed van alcohol. Hij blaast maar liefst 900 ugl (2.07 promille) en krijgt een rijverbod van 13 uur. Zijn rijbewijs wordt ingevordert en de politie maakt proces-verbaal op. (07-025667)

Alcomobilist verliest macht over het stuur

Rijssen

Op zaterdag 24 februari, rond 22.10 uur rijdt een 28-jarige man uit Rijssen in zijn auto over de Welleweg. Hij verliest de macht over het stuur en zijn auto komt uiteindelijk op de zijkant te liggen. Een omstander haalt de bestuurder, die ongedeert is gebleven, via de achterklep uit zijn auto. De inmiddels gewaarschuwde politie constateert drankgebruik en laat de man blazen. Hij blaast 645 ugl (1.49 promille) en krijgt een rijverbod van 7 uur. De politie vordert zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (07-025591)

Aanrijding met letsel

Rijssen

Op zondag 25 februari, rond 02.30 uur, rijdt een 40-jarige vrouw uit Polen op de rijbaan van de Rijksweg A1 ter hoogte van de parkeerplaats Elsenerveld, tegen de achterkant van de voor haar rijdende auto. Deze auto raakt daardoor gelanceerd en komt tollend door de berm tot stilstand. De bestuurder van deze auto, een 58-jarige man uit Hengelo en zijn passagier, een 51-jarige vrouw uit Hengelo, raken hierbij gewond en worden door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw uit Polen verklaart tegenover de politie dat zij al rijdende wat te drinken had willen pakken en daarbij niet op de weg had gelet. De politie maakt proces-verbaal op. (07-025683)

Rijden onder invloed

Regio Twente

Bij diverse, niet geplande, alcoholcontroles in de regio zijn 9 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De ademanalyses lieten waarden zien tussen 790 ugl (1.8 promille) en 220 ugl (0.5 promille bij beginnend bestuurder) Er werden rijverboden uitgeschreven van 2 tot 9 uur.

Actie preventief fouilleren succesvol

Almelo

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari houdt de politie de actie "preventief fouilleren" in het centrum van Almelo. De politie houdt drie verdachten (dealers) aan met in totaal 67 zakjes/pakketjes met diverse verdovende middelen. Bij passanten en in voertuigen treft de politie in totaal 2 slagwapens, 1 busje traangas en 13 steek- en slagwapens aan. De politie controleert zowel op straat als in diverse horecagelegenheden.Tijdens deze actie wordt de politie geconfronteerd met een groep zogenaamde "harde kern" supporters van Heracles. Deze groep is eerder deze nacht wegens wangedrag uit een horecagelegenheid gezet en gedraagt zich nu vervelend op straat. De politie wil deze groep ook onderwerpen aan preventieve fouillering. Een aantal van hen wil dit niet en probeert weg te komen. Hierbij houdt de politie acht mannen uit Almelo, in leeftijd varierend van 19 tot 21 jaar, aan wegens ambtsbelemmering, belediging, verzet tegen aanhouding en niet voldoen aan bevel of vordering. Zij worden allen ingesloten. Zowel horecapersoneel als bezoekers van de horecagelegenheden hebben veel waardering voor deze actie van de politie in Almelo, ondanks het feit dat de bezoekers door de fouillering langere tijd in de rij moeten wachten voordat ze een gelegenheid binnen kunnen gaan. ( 07-025717 en 07-025648)

Willem Falke Kadir Yildirim 053-4555588


---- --