Politie Limburg-Zuid

Datum zondag 25 februari 2007

Hoensbroek; aluminiumdieven aangehouden

Vrijdagavond heeft de politie twee inwoners uit Hoensbroek van 15 en 17 jaar aangehouden in verband met de diefstal van twee aluminium buizen vanaf een bouwterrein aan de Demstraat in Hoensbroek.

Toen agenten poolshoogte namen sloeg het tweetal op een bromscooter op de vlucht. Twee aluminium pijpen die ze bij zich hadden lieten daarbij achter. Na een achtervolging werd de 15-jarige verdachte aangehouden. De andere jongen wist te ontkomen, maar werd later bij hem thuis aangehouden.

De twee verdachten zijn ingesloten.

Hoensbroek; jeugdigen aangehouden voor brandstichting

Vrijdag en zaterdag waren er in Hoensbroek weer drie coniferenbranden. Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur betrof het een brandstichting bij een woning aan de Kasteel Hoensbroeklaan. Zaterdagmiddag werden omstreeks 15.15 uur en 19.15 uur branden gesticht bij woningen aan de Rector Ramakersstraat en aan de Emmastraat.

Bij de brand van vrijdag werd in de buurt van kasteel Hoensbroek riet in brand gestoken. Hiervoor hield de politie, die extra alert is op brandstichtingen in Hoensbroek, twee kinderen aan van 10 en 14 jaar uit Hoensbroek. De kinderen bekenden de bandstichting en zijn aan het ouderlijk gezag weer overgedragen.

Direct na de brand op de Rector Ramakersstraat wisten enkele kinderen de politie te vertellen dat zij een jongen in zwarte kleren, hadden zien wegrennen. De politie onderzoekt deze informatie verder.

Bij de coniferenbrand aan de Emmastraat, kon dankzij de hulp van enkele buurtbewoners erger worden voorkomen. Bij de woning stond een coniferenhaag van 22 meter lengte in brand. Door het vuur dreigde er gevaar voor een duivenhok met daarin zo'n tachtig duiven en een garage waarin een auto stond. Tijdens dit onderzoek kregen agenten van jongeren in de buurt informatie over een mogelijke verdachte. Deze informatie wordt verder onderzocht.

Zaterdagavond hebben onbekenden een bloemenbak in brand gestoken, die tegen een gevel van een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen hing. Dankzij het alert reageren van een overbuurman kon het vuur snel worden geblust en bleef de schade beperkt.

Heerlen; inbreker gewond na sprong van dak

Vrijdagmiddag raakte een inbreker gewond toen hij bij een inbraak in een woning aan de Aalbersestraat in Heerlen bij een vluchtpoging van een dak sprong en ten val kwam.

De man bleef bewegingsloos liggen en werd met mogelijk ernstig rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij slechts enkele kneuzingen had opgelopen.

Tijdens de afwezigheid van de bewoners, is de Heerlenaar omstreeks 17.00 uur de woning binnengedrongen door het vernielen van een grote ruit aan de zijkant van de woning. Toen hij werd ontdekt, vluchtte hij via het dak. Op dat moment had hij een gestolen computerscherm bij zich. Op zeker moment sprong hij vanaf een dak naar beneden, raakte eerst een muurtje en kwam vervolgens op de grond terecht.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Kerkrade; dronken automobilist op de vlucht

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Angelastraat in Kerkrade een 25-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, omdat de man onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden en op de vlucht was geslagen toen agenten hem wilden controleren.

De man ging er met hoge snelheid vandoor, toen agenten hem op de Roda JC-ring signaleerden. Op zeker moment werd op de Hamstraat een snelheid gehaald van 140 km/u. Op de rotonde van de Stationsstraat - Voorterstraat, verloor de Kerkradenaar de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de groenvoorziening tegen de ter plaatse aanwezige afzethekken. Ondanks dat de auto daarbij zwaar beschadigd raakte en er vlammen onder de auto vandaan kwamen, reed de man door. Uiteindelijk werd hij op de Angelastraat door tehulp geschoten politie-eenheden klem gereden.

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hoensbroek; overvaller friture verjaagd

Zaterdagavond mislukte een overval op een friture aan de Monseigneur Hanssenlaan in Hoensbroek, doordat de eigenaar van de zaak de overvaller op de vlucht joeg.

De overvaller stapte omstreeks 23.45 uur de zaak binnen en bedreigde de eigenaar, die op dat moment alleen in de zaak was, vermoedelijk met een vuurwapen. De overvaller eiste geld. Toen de eigenaar daarop een stoel greep en daarmee in de richting van de overvaller sloeg ging deze ervandoor.

Een jongen die op straat liep heeft, op aanroepen van de friture-eigenaar, de dader nog even achtervolgt, doch raakte hem snel uit het oog.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meerssen; inbraak in bedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden ingebroken in een bedrijf aan de Weerterstraat in Meerssen.

Onduidelijk is nog hoe de dieven het bedrijf zijn binnengekomen. Weggenomen werden onder andere computerapparatuur, diverse gereedschappen.

Maastricht; inbraak in apotheek

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01.25 uur ingebroken in een apotheek aan de Glacisweg in Maastricht.

De daders kwamen de zaak binnen na het forceren van de toegangsdeur. Weggenomen werd een geldkist met daarin een onbekend geldbedrag.

Landgraaf; aanrijding met dronken automobilist

Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur, vond er op de kruising van de Hoogstraat - Emmastraat in Landgraaf een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij een van de bestuurders, een 18-jarige inwoonster van Voerendaal, onder invloed van alcohol verkeerde.

De automobiliste uit Voerendaal werd, uit veiligheidsoverwegingen, door de brandweer uit haar auto bevrijd. Zij liep diverse kneuzingen op.

De aanrijding gebeurde toen een 22-jarige inwoner van Landgraaf met zijn auto op de kruising geen voorrang verleende aan de automobiliste uit Voerendaal. Deze botste daardoor frontaal tegen de flank van de auto van de Landgravenaar.

Tegen de Landgravenaar wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen voorrang verleende. De Voerendaalse moest een blaastest ondergaan en blies 1,3 promille. In verband hiermee zal tegen haar proces-verbaal worden opgemaakt.

Valkenburg; aangehouden bij hennepoogst

De politie heeft zaterdagmorgen in een schuur bij een pand aan de Dorpstraat in Valkenburg acht personen aangehouden, die doende waren met de oogst van een aanzienlijk omvangrijke hennepplantage.

De aangehouden personen zijn vijf vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 17 tot 54 jaar. Zij zijn afkomstig uit Maastricht, Valkenburg en Stein.

Toen agenten de schuur binnengingen, was men doende de 606 hennepplanten te oogsten. In tototaal bestond de plantage uit 1000 potten. Het energiebedrijf constateerde dat de elektriciteit illegaal was afgetapt. In opdracht van de officier van justitie werd de complete plantage in beslag genomen of vernietigd.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --