Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Bergen op Zoom 24 & 25 februari

BERGEN OP ZOOM, 25 februari 2007

Bergenaar probeert stadgenoot geld afhandig te maken

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmorgen rond 00.15 uur een 35-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde op het Stationsplein. Hij had kort daarvoor geprobeerd een 19-jarige Bergenaar geld afhandig te maken door hem te bedreigen. Het slachtoffer ging echter niet in op het verzoek om geld te geven en liep door. Bij agenten die hij daarna zag, deed hij zijn verhaal. Zij pakten de 35-jarige verdachte in de kraag en namen hem mee naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. Er wordt bekeken of de man ook betrokken was bij een beroving vrijdagavond in het Anton van Duinkerkenpark. Een 29-jarige man uit Arnhem werd daar rond 22.30 uur een klein geldbedrag afhandig gemaakt.

Twee aanhoudingen in horecatoezicht in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een 41-jarige Roosendaler is zondagmorgen rond 01.00 uur aangehouden op de Laan van Brabant. Agenten volgden hem nadat hij op de Markt aan diverse fietsen had gevoeld. Toen ze hem naar zijn identiteitsbewijs vroegen, werden ze uitgescholden. Op de Markt werd kort na 03.30 uur een 28-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden wegens mishandeling. Hij sloeg een andere stapper met gebalde vuist. Uit onderzoek bleek dat de man zich in een vechtpartij verdedigde tegen klappen van de andere man. Na verhoor is de Willebrorder heengezonden.

Bergenaar door het lint na bekeuring voor vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond op de Grote Markt een 50-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Agenten schreven voor diverse autos bekeuringen uit. Een vrouwelijke automobilisten sprak de agenten aan, waarna diverse mensen zich ermee gingen bemoeien, waaronder haar vriend, de later aangehouden Bergenaar. Hij schold de agenten uit, waarop de agenten besloten de man aan te houden. De man was het daarmee niets eens en pakte een agent bij de keel en schopte een andere agent. Met moeite konden de agenten de Bergenaar onder controle krijgen waarna hij naar het bureau werd vervoerd. Na verhoor is de man heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Steenbergenaar vloekt en tiert

STEENBERGEN: Een 42-jarige inwoner van Steenbergen vond het zaterdagavond rond 23.40 uur nodig agenten te beledigen die juist hun hulp aanboden. Dat gebeurde op de Nicolaas Peckstraat. Agenten waren bezig een aanrijding af te handelen waarbij de vriendin van de man betrokken was. Ze bleek door een scooter aangereden. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen bleef de Steenbergenaar schelden en was hij erg vervelend. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor is met een proces-verbaal wegens belediging heengezonden.

Bergenaar aangehouden na belediging agenten

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen rond 04.00 uur een 36-jarige Bergenaar aangehouden wegens belediging. Dat gebeurde op de Rijtuigweg-Zuid. Agenten gingen af op een melding dat een man aan de Cavaleriestraat met een fiets gooide en een hoop herrie maakte. Op de Rijtuigweg-Zuid troffen ze twee mannen aan, waaronder de later aangehouden Bergenaar. De agenten wilden met de beschonken Bergenaar een gesprek aangaan, maar daar had hij kennelijk geen trek in en beledigde de agenten. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Automobilist rijdt dronken woning in Steenbergen binnen

STEENBERGEN: Een 23-jarige man uit Lepelstraat is zondagmorgen kort na 02.30 uur aangehouden. De automobilist had op de Molenweg een ongeval veroorzaakt waarbij hij en zijn medepassagier een 24-jarige Steenbergenaar - gewond raakte. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Op de kruising Kleine Kerkstraat-Blauwstraat reed de man al bijna een fietser aan, waarna hij met hoge snelheid verder reed. Agenten besloten de auto te volgen. Even later zagen ze dat de auto tegen een woning aan de Molenweg was gereden en gedeeltelijk met de auto in het pand stond. De man uit Lepelstraat bleek een wond aan zijn knie en letsel aan een schouder te hebben, zijn medepassagier had letsel aan het gezicht. Om te bepalen in hoeverre de automobilist onder invloed was, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Bergse jongen (16) rijdt met auto in sloot

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom is zondagmorgen kort voor 11.15 uur met een auto in een sloot op de Markiezaatweg - tussen de Zeelandhaven en Boulevard-Noord - gereden. Ook werd een lichtmast geraakt. In de auto zaten behalve de bestuurder nog vier jongens, allen 15 of 16 jaar, allen uit Bergen op Zoom. De 16-jarige bestuurder, die uiteraard geen rijbewijs had, raakte op enig moment de macht over het stuur kwijt en de auto raakte van de weg. Een 15-jarige jongen raakte gewond; over zijn verwondingen is niets bekend.

Auteur: Andre van den Hul