Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Vijftal verdacht van zware mishandeling pomphouder
Publicatiedatum: 25-2-2007 16:04:01

STROE Vijf jongeren (twee meisjes en drie jongemannen) in de leeftijd van 17 tot 21 jaar afkomstig uit Soest en Baarn zijn zondagochtend vroeg door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een pomphouder van een benzinestation aan de A-1 bij Stroe. Het slachtoffer, een 20-jarige man, zou door het vijftal zijn geslagen met een autokrik. De man had daardoor verwondingen opgelopen en moest naar het ziekenhuis.

Volgens het slachtoffer had hij omstreeks half vier willen ingrijpen bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren in de winkelruimte van het benzinestation. Daarbij zou hij zijn geslagen. Nadat de daders vertrokken waren in een auto werd door een getuige de politie gewaarschuwd. Ook het kenteken van de auto werd doorgegeven. Door de regiopolitie Utrecht werd de bewuste auto aangetroffen op de A1 bij Amersfoort waarna de inzittenden werden aangehouden. De vijf zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-030328)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee gewonden na vechtpartij, drie man opgepakt
Publicatiedatum: 25-2-2007 16:02:39

NIJKERK - Bij een vechtpartij tussen enkele jongeren op het Plein in Nijkerk zijn zondagochtend vroeg drie personen gewond geraakt. De slachtoffers moesten zich voor hun verwondingen onder doktersbehandeling stellen. Door de politie zijn drie verdachten opgepakt.

Omstreeks drie uur in de nacht van zaterdag op zondag werd de politie op het Plein te hulp geroepen in verband met een vechtpartij. Bij aankomst zagen agenten dat er niet meer gevochten werd. Wel bleek het onrustig en liepen er enkelen met bebloede hoofden rond. Geen van de aanwezigen wilde echter iets verklaren. Op een gegeven moment zagen de agenten een jongen een meisje hardhandig van een fiets duwen, waarna een vechtpartij ontstond. De jongen, een zeventienjarige Nijkerker, werd daarop aangehouden. De jongen werd er tevens van verdacht bij de eerdere vechtpartij betrokken te zijn en is in verzekering gesteld. Kort daarna werd de komst van de politie verzocht bij een ruzie op de Commissaris van Heemstrastraat. Daar bleek een vijftienjarig meisje te zijn geslagen en gewond. Volgens het slachtoffer zou het een gevolg zijn van de eerdere vechtpartij op het Plein. Een negentienjarige Utrechter werd aangewezen als de dader en werd ook aangehouden. De Utrechter werd eveneens in verzekering gesteld. Vervolgens werd de politie omstreeks half vier weer teruggeroepen naar het Plein en werd een 26-jarige man uit Nijkerk aangehouden. Hij zou onder meer bedreigingen hebben geuit naar een passant. Toen agenten hem daarover wilden spreken zou de Nijkerker de agenten hebben beledigd en bedreigd met geweld. Daarop werd ook hij aangehouden. De 26-jarige is later na verhoor vrijgelaten. Van justitie kreeg hij een boete van 570 euro. De andere twee verdachten zitten nog vast. Door twee slachtoffers is aangifte gedaan van mishandeling. Het gaat om het 16-jarige meisje en een 18-jarige Nijkerker. Wat de aanleiding tot de ongeregeldheden is geweest is volgens de politie nog onduidelijk en wordt nader onderzocht.
(07-030277)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw (74) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-2-2007 16:01:57

WAGENINGEN - Een 74-jarige vrouw uit Wageningen is zaterdagochtend in haar woning door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De Wageningse zou haar 68-jarige echtgenoot hebben gestompt en geslagen. De man had daardoor enkele lichte verwondingen opgelopen en schakelde de politie in. Na het aanhoren van het relaas van het slachtoffer en het vaststellen van de sporen van geweld besloten de agenten de vrouw aan te houden. De Wageningse stribbelde daarbij tegen door naar de agenten te slaan, te krabben en te bijten. De agenten konden haar toch overmeesteren en namen haar mee naar het politiebureau. Daar is ze in verzekering gesteld. Door de echtgenoot van de Wageningse is aangifte gedaan.
(0702992)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (12) opgepakt na vernieling busruit

Publicatiedatum: 25-2-2007 16:01:21

OOSTERBEEK - Op de Utrechtseweg in Oosterbeek heeft de politie zaterdagmiddag een twaalfjarige jongen uit Arnhem opgepakt wegens vernieling. De knaap zou ter hoogte van landgoed Mariendaal met een soort katapult op een voorbijrijdende lijnbus hebben geschoten waardoor een busruit sneuvelde. Bij het incident raakte niemand gewond. De buschauffeur zette zijn bus stil en vatte de Arnhemmer in de kraag waarna hij aan de politie werd overgedragen. De katapult, een soort erwtenschieter, werd ook gevonden en in beslag genomen. De knaap bekende voor de lol op de bus te hebben geschoten maar had volgens zijn zeggen niet verwacht dat de ruit kapot zou gaan. De jongen is later aan zijn ouder overgedragen. De Arnhemmer hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. (07-030021)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 25-2-2007 16:00:42

LUNTEREN/OTTERLO - In Lunteren en Otterlo zijn het afgelopen weekend twee personen gewond geraakt in het verkeer. Eén van de slachtoffers, een 28-jarige vrouw uit Lunteren, is na behandeling al weer uit het ziekenhuis ontslagen. De ander, een 18-jarige jongen uit Harskamp, is voorzover bekend nog opgenomen.

In Lunteren kwam het vrijdagavond op de Klomperweg tot een aanrijding tussen de 28-jarige vrouw en een 23-jarige plaatsgenoot. De vrouw zou achteruit vanuit een uirit de weg op zijn gereden waarbij ze de 23-jarige Lunterenaar over het hoofd zag. De man kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen de wagen van de vrouw. Door deze aanrijding werd ook nog een geparkeerde auto geraakt. De Lunterse werd door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Ademonderzoek wees weliswaar drankgebruik uit, maar niet van een strafbare hoeveelheid. De vrouw had na de aanrijding nekklachten en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (07-029702)

Bloedproef
Op de Lange Heideweg in Otterlo was vrijdagavond omstreeks elf uur een 18-jarige Harskamper met zijn bromfiets tegen een boom gereden. De jongen had daarbij vermoedelijk nek- en heupletsel opgelopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook in dit geval vermoedt de politie drankgebruik, waarop besloten werd bloed af te nemen voor een bloedproef.
(07-029795)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt vier inbraken in Oosterbeek

Publicatiedatum: 25-2-2007 15:59:54

OOSTERBEEK - De politie van de unit Renkum/Wageningen onderzoekt een viertal woninginbraken in Oosterbeek. De inbraken vonden allen plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag op korte afstand van elkaar. Zo werden twee woningen aan de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg en twee woningen aan de Hogeweg door het dievengilde bezocht. Daarbij waren onder meer een camera, mobiele telefoons, een laptop en kleding meegenomen. De politie heeft de indruk dat de inbraken door dezelfde daders zijn gepleegd. Door een getuige waren zaterdagochtend vroeg enkele knapen gezien die er met een fiets of bromfiets vandoor waren gegaan. Van de daders ontbreekt tot dusver nog elk spoor. (07-029892)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Resultaten aangekondigde verkeerscontroles Barneveld
Publicatiedatum: 25-2-2007 15:59:03

BARNEVELD - Door het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden zijn zaterdag een aantal verkeerscontroles gehouden in Barneveld en omgeving. De controles waren van te voren aangekondigd op www.verkeershandhaving.nl . Een overzicht van de resultaten: Op de Scherpenzeelseweg werd gedurende de avonduren een alcoholcontrole gehouden. Ruim 400 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Dat leverde twee automobilisten op die met teveel drank op achter het stuur zaten. Een 22-jarige Barnevelder moest zijn rijbewijs inleveren: bij hem was een alcoholpromillage gemeten van 0,92. Bij beginnende bestuurders, zoals in dit geval, is dat ruim vier keer teveel.
Tussen middernacht en kwart voor twee werd postgevat op de Stationsweg. Van de ruim 200 gecontroleerde bestuurders werd er één aangetroffen die teveel gedronken had. Het ging om een 30-jarige automobilist uit Barneveld. Bij hem was een promillage gemeten van
1,15 (ongeveer twee keer de norm).
In Kootwijkerbroek werden tot kwart over drie s nachts 15 blaastesten uitgevoerd op de Garderbroekerweg. Dat resulteerde in twee processen-verbaal voor het rijden onder invloed. Het hoogste promillage was 0,95 (ruim anderhalf keer teveel). (07-030164)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---