Politie Midden- en West Brabant

Dode en zwaar gewonde in woning Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE, 25 februari 2007

SPRANG-CAPELLE: Vanmiddag hebben agenten rond 17.30 uur in een woning aan de Henri Dunanstraat het stoffelijk overschot van een vrouw en een zwaar gewonde man aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de bewoners. Het gewonde slachtoffer werd met spoed met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Zijn toestand is kritiek. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf en sluit een relationeel drama niet uit.

Vanmiddag kreeg de politie omstreeks 17.23 uur een melding dat er in een woning aan de Henri Dunanstraat een ernstig geweldsmisdrijf had plaats gevonden. Agenten troffen in de slaapkamer van de woning een dode vrouw en een zwaar gewonde man aan. Er was sprake van vuurwapengeweld.

Er werd met spoed om een ambulance gevraagd, ook de traumaheli kwam ter plaatse. Het gewonde slachtoffer werd daarna overgebracht naar een Tilburgs ziekenhuis.

De technische recherche is ter plaatse gekomen om een uitgebreid sporenonderzoek in te stellen. Er is voor de woning een speciale tent opgezet om ongestoord te kunnen werken. Tevens zijn rechercheurs begonnen met het horen van getuigen. Deze onderzoeken moeten meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident.

De identiteit van de slachtoffers kan nog niet worden vrijgegeven. De politie gaat er echter van uit dat het om de bewoners, een echtpaar, gaat.

Auteur: Willem van Hooijdonk