Politie Haaglanden

Persberichten 26 februari

Haaglanden, 26-02-2007

Ruzie over hond leidt tot steekpartij
Den Haag Een 47-jarige Hagenaar is zondagmorgen omstreeks kwart voor negen in zijn hand gestoken tijdens een ruzie met een nog onbekende man. Het slachtoffer was omstreeks kwart voor negen aan het joggen op de Broekslootkade toen er een hond tegen hem opsprong. De jogger sprak de eigenaar van de hond hierover aan, waarop een woordenwisseling ontstond. Daarop trok de hondenbezitter een mes en probeerde hij de 47-jarige te steken. De man wist te voorkomen dat hij in zijn lichaam werd geraakt, maar door het afweren van de messteken raakte hij wel gewond aan zijn rechterhand. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie onderzoekt de zaak.

Mislukte overval
Den Haag Een 33-jarige eigenaar van een groentekraam op de Dierenselaan is maandagochtend vroeg ternauwernood aan een overval ontkomen. De man verliet omstreeks half vijf zijn woning vlakbij de kraam om naar de groothandel te gaan en daar inkopen te doen. Het slachtoffer werd op straat geconfronteerd met een man die een zwarte leren jas en een bivakmuts droeg en die een vuurwapen op hem richtte. De 33-jarige vluchtte zijn woning in, waarna de overvaller er zonder buit vandoor ging. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Onbekende ramt 15 autos
Den Haag Een nog onbekende automobilist heeft zondagavond omstreeks negen uur in de Vier Heemskinderenstraat en de Boendalestraat vijftien autos geramd. Getuigen zagen dat de auto met Poolse kentekenplaten er na de aanrijdingen vandoor ging. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Met slok op in het zand
Den Haag - Een 65-jarige Haagse automobiliste reed zich zondag 25 februari rond 21.30 uur met haar auto vast in het zand bij de wegwerkzaamheden op de Zijdeweg. De agenten die haar kwamen bevrijden roken een alcohollucht en uit de blaastest bleek dat zij te veel had gedronken. Ze blies 750 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt
Den Haag - Een automobilist was zondag 25 februari rond 21.00 uur de klos, toen hij met zeer hoge snelheid een verkeerscontrole passeerde. De 38-jarige man uit Katwijk aan den Rijn reed met 120 km/uur over de Benoordenhoutseweg, waar een snelheidslimiet van 50 km/uur geldt. In het politiebureau bleek dat de man ook nog te veel gedronken had, hij blies 445 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Van de 1.715 overige bestuurders die gecontroleerd werden, reden er 113 te snel.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag - Drie vrienden fietsten zaterdag 24 februari rond 4.00 uur op de Goudsbloemlaan in de richting van de bosjes van Pex. Er ontstond een woordenwisseling met vijf andere jongens en vervolgens werden twee jongens op hun gezicht geslagen. De slachtoffers liepen onder andere een gebroken neus op en zijn in het ziekenhuis geweest. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Snelheidscontroles
Den Haag - Nadat bewoners van de Valkenboslaan klaagden over de verkeersveiligheid, hield de politie op zaterdag 24 en zondag 25 februari snelheidscontroles. Op zaterdag werd de snelheid van 1.300 automobilisten gecontroleerd, 65 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/uur. Op zondag werden 910 voertuigen gecontroleerd, 100 van hen kunnen een bekeuring verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Dronken beginnende automobilist
Den Haag - Bij een alcoholcontrole in de Bilderdijkstraat liep een 24-jarige Hagenaar zondag 25 februari rond 08.00 uur tegen de lamp. De man had te veel alcohol genuttigd en moest een blaastest afleggen met als resultaat 330 ugl. De verdachte is beginnend bestuurder en het wettelijk toegestane alcoholpercentage is dan 88 ugl.

Hennepkwekerij met 250 planten geruimd
Den Haag - De politie kreeg zondagavond rond 23.30 uur een melding van een brandgevaarlijke situatie in de Van de Veldestraat. Omdat het vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij was, gingen agenten op onderzoek uit. In een van de kamers troffen ze 250 hennepplanten aan. Ook vonden ze hennepafval en apparatuur. Er was ook sprake van illegaal stroomgebruik. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Elf bestuurders op de bon
Den Haag - Elf bestuurders kregen zondagavond tussen 19.30 en 21.00 uur een bekeuring bij een verkeerscontrole op de Weteringkade; drie voor het niet dragen van de gordel, drie hadden geen rijbewijs bij zich, twee voor niet- werkende verlichting, Eén automobilist negeerde het rode verkeerslicht en een taxichauffeur had de rittenstaten niet op orde. Verder werd een 58-jarige Hagenaar bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken; 950 ugl.

Werknemer steelt ruim 7000,-
Den Haag De politie heeft zondag 25 februari een 18-jarige Haagse en haar 21-jarige vriend uit Den Haag gearresteerd nadat de vrouw ruim 7000,- van haar werkgever had gestolen. De Haagse had in de voorafgaande week twee keer de dagopbrengst van een filiaal van een drogisterijketen mee naar huis genomen. Thuis vertelde zij aan haar vriend dat zij het geld op haar werk in de prullenbak had gevonden. Zij verstopten daarop samen een gedeelte van het geld op zolder bij zijn moeder en kochten diverse goederen op de markt. De twee zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Te vaak teveel op
Voorburg Een 47-jarige automobilist uit Zoetermeer moest 25 februari omstreeks 21.10 uur blazen nadat hij achterop een andere auto reed op de Mgr. van Steelaan. De Zoetermeerder blies 505 ug/l. Aangezien hij voor de vierde maal in vijf jaar tijd met alcohol op achter het stuur werd betrapt kon hij zijn rijbewijs direct inleveren. De verdachte krijgt een proces verbaal.

Man gooit ruiten in
Rijswijk - Een 48-jarige Rijswijker schrok maandagochtend rond 01.30 uur op uit zijn slaap, omdat hij een klap hoorde. Toen hij uit zijn raam van zijn woning aan de Handelskade keek, zag hij iemand vanaf de stoep enkele ruiten ingooien. Aan de hand van een goed opgegeven signalement kon de politie de 40-jarige verdachte uit Rijswijk in de omgeving aanhouden. De verdachte was behoorlijk bezweet en verklaarde dat hij gewoon een wandeling maakte. De politie onderzoekt de zaak.

Fietser rijdt tegen paaltje
Rijswijk - Doordat een 38-jarige Hagenaar zondagavond rond 20.45 uur met zijn fiets tegen een paal reed op de Lange Kleiweg lanceerde hij zichzelf van zijn fiets. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en de ambulance nam hem mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk had het slachtoffer een borreltje teveel op en verloor hierdoor de macht over het stuur.

Zonder helm op de bromfiets
Rijswijk - De politie zag zondagochtend 25 februari rond 08.45 uur een 17-jarige Hagenaar zonder helm op een bromfiets rijden. Op de Tubasingel zetten de agenten de bromfietser aan de kant. Uit onderzoek bleek dat hij reed zonder kenteken en zonder verzekering. De verdachte moest zijn bromfiets inleveren en hij kreeg drie bekeuringen mee naar huis.

Aanhouding na rijden onder invloed
Delft Politieagenten hielden een 37-jarige man uit Delft zondag 25 februari omstreeks 16.35 uur aan op de Frank van Borselenstraat aan. De man reed met zijn auto uit een parkeervak weg op het moment dat politieagenten hem wilden aanspreken over een mishandeling. Hij moest stoppen en toen bleek dat hij alcohol had gedronken na een blaastets is hij meegenomen naar een politiebureau. Aldaar moest hij wederom blazen en blies hij 560 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uren, voor het rijden onder invloed en een proces-verbaal voor een mishandeling.

Twee aanhoudingen na collecteren
Delft Een 14-jarig meisje uit Rotterdam en een 15 jarige jongen uit Rotterdam zijn gisteren omstreeks 17.55 uur aangehouden op de Klapwijkseweg. De kinderen waren aan het collecteren voor kinderen tegen geweld. De politie onderzoekt waar de kinderen allemaal geweest zijn.

Man gestoken bij poging tot beroving
Zoetermeer Een 35-jarige man uit Zoetermeer liep gisteravond twee steekwonden op bij een poging tot beroving. De man fietste om 23.55 uur over de loopbrug op de Aziëweg toen twee mannen hem lieten stoppen.
Eén van de mannen droeg een bivakmuts en had een mes in zijn handen. De mannen vroegen om geld en pakten zijn fiets af. De Zoetermeerder dacht twee schoppen in zijn rug te krijgen, toen er twee andere mannen aan kwamen lopen en de aanvallers er vandoor gingen in de richting van de Vijverdreef. De gealarmeerde politie constateerde in eerste instantie alleen verwondingen in het gezicht van het slachtoffer en de man liet weten op eigen gelegenheid naar de Eerste Hulp te gaan.

Hij gaf het volgende signalement van de daders, twee jonge mannen van rond de 18 jaar, beide gekleed in donkere jassen en lichte spijkerbroeken. Eén van de daders droeg een bivakmuts en de andere dader had een smal gezicht en kort donker, steil haar. Later bleek dat het slachtoffer twee maal gestoken was en dat hij zwaar gewond was geraakt.

Tijdens deze poging tot beroving fietsten twee jongens langs, die de politie uiteraard graag wil spreken. Heeft u verdere informatie die kan helpen bij de opsporing van de verdachten? Neemt u dan contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook, via 0800-7000.