Politie Midden- en West Brabant

Politie Midden en West Brabant koopt grond bouw districtskantoor

TILBURG, 26 februari 2007

TILBURG: De politie Midden en West Brabant heeft afgelopen week een stuk grond aangekocht aan de Rooseveltlaan te Bergen op Zoom. De aankoop van het perceel, waar nu nog de Volkswagengarage is gevestigd, is gedaan om een districtskantoor met een oppervlakte van 5000 m2 te bouwen. In het pand worden diverse districtelijke politiediensten ondergebracht zoals de recherche, maar ook het politieteam Bergen op Zoom en op termijn het team voor de Noodhulp. Het kantoor krijgt een publieksfunctie.

Het perceel grond dat is aangekocht ligt direct aan de uitvalswegen van Bergen op Zoom. Daarmee is een goede bereikbaarheid gegarandeerd. Als de bouwplannen zijn gerealiseerd, zal het huidige districtskantoor aan de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom worden afgestoten. Dat geldt ook voor het politiebureau dat nu gevestigd is te Roosendaal aan de Bovendonk. Het politiekantoor aan de Burgemeester Wittelaan in Bergen op Zoom blijft geopend voor publiek.

De politie gaat in overleg met de gemeente Bergen op Zoom de gebruikelijke ruimtelijke ordening procedure starten om te komen tot een bouwvergunning. Na de aanvraag van de bouwvergunning zal zo spoedig mogelijk met de bouw worden gestart.

Auteur: Enny de Wit