Novib

Rechtvaardige wereld, zonder armoede, doe het lekker zelf! Oxfam Novib ook dit jaar weer present op Pinkpop

Pinkpop en Oxfam Novib gaan al jaren samen. Ook dit jaar wil Oxfam Novib samen met jou in Landgraaf werken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede. Op jouw manier, met jouw eigen stijl en vanuit jouw ideaal. Bij Oxfam Novib kun je met je klassefoto bijdragen aan onze onderwijscampagne, een (h)eerlijk sapje drinken, je mening geven, doneren aan een onderwijsproject en een pakkende documentaire kijken. Je kunt je ook, graag zelfs, aanmelden als vrijwilliger.

Oxfam Novib wil de bezoekers van Pinkpop laten proeven van de verschillende manieren waarop je kunt meehelpen aan een betere, eerlijkere en dus ook leukere wereld. Centraal dit jaar staat de onderwijscampagne van Oxfam Novib. Eén van de belangrijkste manieren om echt iets te doen tegen armoede is onderwijs. Want onderwijs maakt mensen mondig en sterk om voor hun eigen rechten op te komen en zo zelf hun armoede te overwinnen. Nog steeds kunnen 80 miljoen kinderen wereldwijd niet naar school. Daar moeten we wat aan doen, daar gaan we wat aan doen. Tijdens Pinkpop gaan we zoveel mogelijk klassefotos verzamelen van jou en al die andere mensen die ook vinden dat het tijd is voor goed basisonderwijs voor iedereen. Al deze fotos willen we aanbieden aan minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en een aantal (internationale) regeringsleiders, uit protest dat goed basisonderwijs nog steeds niet de normaalste zaak van de wereld is.

Verder is Oxfam Novib aanwezig met een (h)eerlijk eetcafé waar bezoekers terecht kunnen voor een lekkere en faire festivalsnack. Het eetcafé staat in het teken van Fair Trade. Alles in het eetcafé is eerlijk geproduceerd: van de kleding van het personeel tot het interieur. Want met alles wat je koopt, maak je een keuze en Oxfam Novib kiest voor duurzaam voor mens en milieu!
Ook kunnen bezoekers zich laten inspireren door een sterke documentaire en kunnen ze een onderwijspartner van Oxfam Novib financieel steuntje in de rug geven

Kom dus genieten van de muziek, van elkaar en van een beetje actie!

Bron: Oxfam Novib, 26 februari 2007