Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van maandag 26 februari 2007

Oproep lokaal VLAO-aanspreekpunt gelanceerd

Ondernemers kunnen bij hun zoektocht naar informatie, steun of begeleiding van de overheid terecht bij een van de vijf provinciale aanspreekpunten (één in elke provinciehoofdstad) van het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO).

Die vijf antennes worden nu uitgebreid met een kwaliteitsvol netwerk van lokale aanspreekpunten waardoor de Vlaamse overheid nog dichter bij de ondernemer komt te staan. De lokale aanspreekpunten moeten zorgen voor een eerstelijnsopvang van de vragende ondernemer en garant staan voor de doorstroming van vragen naar het provinciale VLAO-aanspreekpunt.

Op die manier wordt de kloof tussen ondernemers en de overheid overbrugd. De overheid wil nog sneller kunnen inspelen op de specifieke behoeften van startende ondernemers en wil de drempel verlagen om informatie en advies te vragen.

Bent u erin geïnteresseerd om het aanspreekpunt te zijn voor startende ondernemers in uw omgeving? Beschikt u over lokale kantoren die u ten dienste wilt stellen van de Vlaamse overheid? Dan kunt u zich kandidaat stellen via www.ewi-vlaanderen.be/oproepVLAO (http://www.ewi-vlaanderen.be/oproepVLAO).

Elk lokaal VLAO-aanspreekpunt krijgt een jaarlijkse subsidie van maximaal 30.000 euro. Het is de bedoeling om per provincie drie lokale VLAO-aanspreekpunten aan te wijzen en maximaal vijftig in heel Vlaanderen.

Meer informatie over deze oproep en over de procedure vindt u op www.ewi-vlaanderen.be/oproepVLAO (http://www.ewi-vlaanderen.be/oproepVLAO). Als u vragen hebt, kunt u ook mailen naar info@ewi.vlaanderen.be (mailto:info@ewi.vlaanderen.be). De uiterste inschrijfdatum is 23 april 2007.

Noot

Op basis van deze oproep worden de organisaties geselecteerd waaruit lokale VLAO-aanspreekpunten aangewezen zullen worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevr. Emmelie Tindemans , Pers & communicatie Departement EWI Tel.: 02 553 59 88
Gsm: 0486 68 68 67
E-mail: emmelie.tindemans@ewi.vlaanderen.be

Dhr. Joeri Casteleyn, Pers & communicatie Departement EWI Tel.: 02 553 56 14
Fax: 02 553 60 07
Gsm: 0484 43 94 89
E-mail: joeri.casteleyn@ewi.vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1172466012887&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht