Gemeente Aalten


26-02-2007
Persbericht Regio Achterhoek
Praat mee over de samenwerking in de Achterhoek!

Persbericht

Doetinchem 21 februari 2007

Praat mee over de samenwerking in de Achterhoek!

Op 8 februari jl. is er een digitaal discussieforum geopend op de website van de Regio Achterhoek (www.regio-achterhoek.nl) met als doel in gesprek te gaan met geïnteresseerde burgers in de Achterhoek. De Regio Achterhoek staat op het punt om een nieuwe samenwerkingskoers te kiezen voor de komende jaren en daagt u hierbij graag uit om hierover mee te praten. De komende weken staat er iedere week een nieuwe stelling van een bestuurder op de site, waar u uw reactie op kunt loslaten. Deze keer de beurt aan de heer Glasbergen, lid van het dagelijks bestuur van de Regio Achterhoek en portefeuillehouder Verkeer en vervoer:

"Het bureau van de Regio... moet weer de hoek in!"

Samenwerking tussen de Achterhoekse gemeenten is noodzakelijk en zinvol. Doordat alle gemeenten door de herindeling stevig zijn gegroeid, is de inhoudelijke deskundigheid van het gemeentelijke ambtenarenapparaat groter en robuuster geworden. Hierdoor is het mogelijk om de uitvoering van die samenwerking weer te beleggen bij de gemeenten. Opdeling van het bureau van de Regio over de deelnemende gemeenten en koppeling van het 'probleemhouderschap' met de regioportefeuille over de gemeenten maakt de samenwerking slagvaardiger. Daarnaast maakt dit het instandhouden van een eigen regiobureau onnodig en levert dit derhalve een bezuiniging op.

Bent u hier vóór of juist tegen? Of heeft u andere ideeën? Laat van u horen, wij zijn benieuwd naar uw mening! U kunt ook nog reageren op de eerder geplaatste stellingen van de heer Kaiser en de heer van Beem, respectievelijk voorzitter en lid van het dagelijks bestuur van de Regio Achterhoek.


---

____________