Politie Limburg-Zuid

Jeugdigen aangehouden voor brandstichting

Hoensbroek, 26-02-2007 o Vrijdag en zaterdag vonden er in Hoensbroek opnieuw drie coniferenbranden plaats. Vrijdagmiddag omstreeks 15:30 uur betrof het een brandstichting bij een woning aan de Kasteel Hoensbroeklaan. Zaterdagmiddag werden omstreeks 15:15 uur en 19:15 uur branden gesticht bij woningen aan de Rector Ramakersstraat en aan de Emmastraat.

Bij de brand van vrijdag werd in de buurt van kasteel Hoensbroek riet in brand gestoken. Hiervoor hield de politie, extra alert op brandstichtingen in Hoensbroek, twee kinderen aan van 10 en 14 jaar uit deze plaats. De kinderen bekenden de bandstichting en zijn aan het ouderlijk gezag overgedragen.
Direct na de brand op de Rector Ramakersstraat wisten enkele kinderen de politie te vertellen dat zij een jongen in zwarte kleren hadden zien wegrennen. De politie onderzoekt deze informatie verder.

Bij de coniferenbrand aan de Emmastraat kon dankzij de hulp van enkele buurtbewoners erger worden voorkomen. Bij de woning stond een coniferenhaag van 22 meter lengte in brand. Het vuur dreigde over te slaan naar een duivenhok, met daarin zon tachtig duiven, en naar een garage waarin een auto stond. Tijdens dit onderzoek kregen agenten van jongeren in de buurt informatie over een mogelijke verdachte. Ook deze informatie wordt verder onderzocht.

Zaterdagavond staken onbekenden een bloemenbak, die tegen een gevel van een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen hing, in brand. Dankzij de alerte reactie van een overbuurman kon het vuur snel worden geblust en bleef de schade beperkt.