AXA Verzekeringen

AXA biedt volmachtkantoren tool voor autoruitcalculatie aan 22 feb 2007

AXA breidt de ondersteuning aan zijn gevolmachtigd agenten uit. Gevolmachtigden krijgen nu de mogelijkheid om met het programma CARculate snel en eenvoudig zelf een autoruitcalculatie uit te voeren.

De CARculate-database functioneert inmiddels in Nederland als een informele standaard voor autoruitcalculaties. Op basis van het merk, type en bouwjaar krijgt een gevolmachtigd agent een overzicht van de kosten van een autoruit, gebruikte materialen en montage. Hiermee kan hij de factuur van de hersteller met een onaangepaste CARculate-calculatie snel afhandelen. CARculate is ontwikkeld door EURO-motive.

Volmachtkantoren bleken behoefte te hebben aan meer inzicht in de kosten van autoruitreparatie en -vervanging. AXA geeft hieraan gehoor door gevolmachtigden CARculate aan te bieden, kosteloos. Vanaf 1 maart 2007 kunnen de gevolmachtigden werken met CARculate.

Over EURO-motive

EURO-motive ontwikkelt en implementeert in samenwerking met partners e-business applicaties om ketenprocessen te ondersteunen.

Gevolmachtigd agenten van AXA hebben inmiddels informatie ontvangen over CARculate.

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven. Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 72 miljard euro omzet en 3,3 miljard euro nettowinst over het jaar 2005. AXA stond in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500-lijst van de grootste ondernemingen ter wereld. AXA beheert wereldwijd meer dan duizend fondsen, in uiteenlopende categorieën en beleggingsstijlen. Aansprekende en internationaal gewaardeerde vermogensbeheerders van deze fondsen zijn onder andere AXA Investment Managers, AXA Rosenberg en Alliance Bernstein. Het beheerd vermogen van de AXA groep bedroeg op 30 juni 2006 1.077 miljard euro.

In 2006 heeft AXA de Winterthur Groep overgenomen. De Nederlandse verzekeringsbedrijven van AXA en Winterthur zullen in de loop van 2007 worden geïntegreerd.