Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Februari

---

Staatsbezoek aan Turkije van 27 februari tot en met 2 maart 2007

Hare Majesteit de Koningin brengt dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart 2007 een staatsbezoek aan de Republiek Turkije.

Zij doet dit op uitnodiging van de President, de heer Ahmet Necdet Sezer. De Koningin bezoekt Ankara, Istanbul en Kayseri. De Koningin wordt tijdens haar bezoek vergezeld door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Het bezoek bevestigt en verstevigt de historische, goede en nauwe betrekkingen tussen beide landen. President Sezer bracht in 2001 een bezoek aan Nederland.

Nederland en Turkije hebben op vele niveaus actieve betrekkingen, onder meer over landbouw, grotestedenbeleid, justitie- & politiesamenwerking en cultuur & onderwijs. De landen onderhouden bijna 400 jaar, sinds 1612, diplomatieke betrekkingen.

De twee landen zijn bovendien verbonden door een grote Turkse gemeenschap in Nederland, van ongeveer 360.000 mensen. Velen van hen zijn afkomstig uit Centraal Anatolië, waar Kayseri ligt.

Turkije is de vierde handelspartner van Nederland buiten de EU. Nederland is één van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije.

9 januari 2007
© RVD