Gemeente Barneveld


Verkiezingsbijeenkomst over oostelijke rondweg

Afbeelding bij bericht

De gemeente Barneveld organiseert op dinsdag 27 februari 2007 een provinciale verkiezingsbijeenkomst. Het thema van deze bijeenkomst is de aanleg van de oostelijke rondweg en de ontsluiting van het bedrijventerrein Harselaar. De verkiezingsbijeenkomst wordt gehouden in partycentrum Edda Huzid aan de Hunnenweg 16 in Voorthuizen en begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

De provincie Gelderland is al geruime tijd bezig met plannen voor een oostelijke rondweg om de kern Voorthuizen. Dat is nodig om de verkeersdruk dóór het centrum van Voorthuizen te ontlasten, zowel voor wat betreft het oost-west- als het noord-zuid-verkeer. In de komende periode neemt het aantal verkeersbewegingen, mede vanwege de uitbreiding van de kern Voorthuizen, toe. Daarnaast is de oostelijke rondweg van groot belang voor de toekomstige ontsluiting en een betere doorstroming van het verkeer rond Barneveld en met name het bedrijventerrein Harselaar.

De provincie heeft in de afgelopen periode drie varianten opgesteld, waarvan de meest oostelijke variant het meest oplossingsgericht is en op veel draagvlak kan rekenen. De provincie moet uiteindelijk beslissen of de oostelijke rondweg wordt gerealiseerd. Met het oog op de aanstaande verkiezingen voor de nieuwe Provinciale Staten van Gelderland is het goed om van de provinciale politieke partijen te horen hoe zíj over de oostelijke rondweg denken. Verschillende politieke partijen hebben inmiddels aangegeven aan het debat deel te nemen.

Gedeputeerde Van Haaren
Tijdens de bijeenkomst wordt ook een bijdrage geleverd door de gedeputeerde van verkeer, mevrouw M.H.H. van Haaren (CDA) en de wethouder van verkeer en vervoer van Barneveld, de heer G.W. Tijmensen. Voor deze bijeenkomst zijn de (kandidaat-)statenleden van de Provinciale Staten van Gelderland uitgenodigd én verschillende belangengroeperingen en organisaties in en om Barneveld.

De verkiezingsbijeenkomst is openbaar toegankelijk en wordt gehouden in Edda Huzid aan de Hunnenweg16 in Voorthuizen.

Barneveld, 15 februari 2007
Nummer 07-018
Mutatiedatum 19/02/2007