Openbaar Ministerie

OM Arnhem stelt nader onderzoek in

Arnhem, 21 februari 2007

Het Gerechtshof âs-Hertogenbosch heeft op 14 februari 2007 arrest gewezen in een zaak tegen een 25-jarige inwoner van âs-Hertogenbosch. Deze was in appel gegaan tegen een beslissing van de rechtbank âs-Hertogenbosch inhoudende onder andere de veroordeling terzake doodslag gepleegd op 21 april 2003 te Aalst. Het betrof het overlijden van een 29-jarige Rotterdammer, die op 21 april 2003 levenloos werd aangetroffen in de laadruimte van een auto op een camping in Aalst. De auto waarin hij werd aangetroffen was tegen twee bomen gereden en werd bestuurd door de inwoner van âs-Hertogenbosch.
De bestuurder van de auto moest bij de rechtbank in âs-Hertogenbosch terechtstaan voor andere feiten. Daarom is het proces-verbaal van het onderzoek dat werd verricht door de politie Gelderland-Zuid onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem in genoemde zaak overgedragen aan het arrondissementsparket âs-Hertogenbosch. In dit procesverbaal werd uitgegaan van de stelling dat de 29-jarige Rotterdammer was overleden ten gevolge van de aanrijding tegen de twee bomen.
In âs-Hertogenbosch heeft de zaak in twee gerechtelijke instanties gediend.
Het Gerechtshof in âs-Hertogenbosch heeft in hoger beroep de verdachte vrijgesproken ten aanzien van de dodelijke aanrijding. (De verdachte is wel veroordeeld met betrekking tot vermogensdelicten.) Het Gerechtshof heeft daarbij overwogen dat onvoldoende zekerheid bestaat dat de aanrijding van de auto (die door de inwoner van âs-Hertogenbosch werd bestuurd) tegen de twee bomen de dood van de Rotterdammer ten gevolge heeft gehad.
Na de vrijspraak is er overleg geweest tussen het Openbaar Ministerie te Arnhem en het OM in âs-Hertogenbosch. Daarbij is besloten dat het OM Arnhem nader onderzoek gaat instellen in deze zaak. Gedurende dit nadere onderzoek zullen geen verdere mededelingen worden gedaan.