Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 27-02-2007

Bedreiging met mes

UTRECHT - Bij een horecagelegenheid aan de Javastraat vond maandagmiddag een ruzie plaats waarbij een man met een mes gedreigd had.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding dat gevochten werd bij een horecagelegenheid. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige man uit Utrecht aan. De man gaf aan zojuist naar aanleiding van een ruzie bedreigd te zijn met een mes. De dader zou in de omgeving van de Ceramstraat lopen. De agenten konden de verdachte - een 18-jarige man uit Utrecht - in de omgeving van de Ceramstraat aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en beledigde de agenten. Uiteindelijk moest de man met gepast geweld geboeid worden overgebracht naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT - In de Willemstraat heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij een fiets wilde stelen.

Getuigen zagen omstreeks 13.30 uur een man een slot van een fiets openbreken. De politie werd gebeld en kon aan de hand van het opgegeven signalement de verdachte - 28 jaar uit Utrecht - in de Willemstraat aanhouden. De Utrechter staat bij de politie als veelpleger te boek. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 februari een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder slingerend en met hoge snelheid over de Verlengde Vleutenseweg rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 27-jarige man uit Steenbergen te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 235 ug/l in zijn lichaam had. Hij werd met een proces-verbaal en rijverbod van één uur naar huis gestuurd.