Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 27-02-2007

Herrie

MAARSSEN Op maandagavond 26 februari trok een snorfietser erg de aandacht. Vervolgens mocht hij zijn rijbewijs inleveren.

Rond 23.45 uur zagen politiemensen een snorfietser op de Europalaan rijden. Hij trok de aandacht doordat zijn snorfiets erg veel herrie produceerde en werd aan de kant gezet. Daarbij bleek dat de snorfiets niet van een kenteken was voorzien en niet was verzekerd. Ook viel het de agenten op dat de jongeman een behoorlijke alcohollucht om zich heen had hangen. Bij de blaastest blies hij een A (alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel alcohol had genuttigd. Daarop werd de verdachte, een 20-jarige jongeman uit Maarssen, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak

MONTFOORT Op maandagmiddag 26 februari werd ingebroken in een woning aan het Kleverplantsoen.

In de middag rond 13.40 uur verliet de bewoonster haar woning en zij kwam rond 14.30 uur terug. In de tussentijd bleek in de woning te zijn ingebroken en waren onder andere stereo- en videoapparatuur gestolen.

Een getuige had gezien dat een jongen zich van het dak van de woning naar beneden liet zakken. Hij liep weg in de richting van de J. Westerweelweg. De getuige zag de verdachte even later op de Anne Franklaan in de richting van de rotonde Heeswijk lopen.

De verdachte had een licht getinte huidskleur, was ongeveer 20 jaar oud, breed / gespierd postuur, 1.70 1.75 meter, zwart haar opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een zwarte jas met een lichtkleurige bontkraag en een donkere spijkerbroek. Hij had een schoudertas van het merk DEPT bij zich.

Getuigen van de inbraak of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.