AutoRai

Bezoek het congres

Kom met de trein

naar de AutoRAI 2007

Nieuws

Chevrolet op AutoRAI 2007 â âStarring Youâ

(2/27/2007)
De AutoRAI 2007 markeert voor Chevrolet in Nederland de start van een omvangrijk dieseloffensief. Na dieseluitvoeringen van de Captiva en Epica debuteren tijdens de AutoRAI 2007 nu ook de Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon TCDI. Bovendien introduceert Chevrolet diverse speciale versies van bestaande modellen op haar stand, nummer 01.010 in de Europahal, waar tevens de Nubira World Touring Car te bewonderen is, die in mei op het Circuit Park Zandvoort in actie gaat komen.

Itâs Showtime â Starring You
Tijdens deze editie van de AutoRAI staan de bezoekers van de show centraal op de stand van Chevrolet. Onder het motto âItâs Showtime â Starring Youâ haakt Chevrolet op ludieke wijze aan bij het centrale thema van de AutoRAI 2007. âWe willen de bezoekers van onze bijna
1.000 m2 grote stand echt laten merken dat ze bij Chevrolet welkom zijn,â verklaart Ronald Dubbelman, Executive Manager Sales van Chevrolet Nederland. âWe gaan ze dit jaar daarom extra in de watten leggen. Zo kunnen AutoRAI-bezoekers bij Chevrolet terecht voor een ontspannende massage, een pedicurebehandeling of zelfs om hun schoenen te laten poetsen, om maar enkele voorbeelden te noemen.â

Chevroletâs dieselprogramma compleet
Tijdens de AutoRAI 2007 breidt Chevrolet het dieselgamma voor Nederland opnieuw verder uit. Eind vorig jaar introduceerde Chevrolet de eerste dieselmotor ooit in het Europese modelprogramma van Chevrolet, in de Captiva SUV. Na een tweede Captiva 2.0 VCDI dieselvariant, exclusief voor de 2WD-versie, volgde begin dit jaar tevens de Chevrolet Epica 2.0 VCDI diesel. Tijdens de AutoRAI breidt Chevrolet de dieselreeks opnieuw verder uit met de Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon 2.0 TCDI. Beide modellen zijn uitgerust met een moderne 2.0-liter common-rail diesel die goed is voor een vermogen van 89 kW/121 pk en een koppel van 280 Newtonmeter bij 2.000 toeren per minuut. Ondanks deze uitstekende prestatiecijfers is de brandstofconsumptie van de compacte middenklassers van Chevrolet zeer gematigd, met een verbruik van slechts 5,7 liter (Stationwagon 6,0 liter) per 100 kilometer (MVEG). In combinatie met een brandstoftank van 60 liter resulteert dat in een maximale actieradius van ongeveer
1.000 kilometer.

World Touring Car Championship komt naar Nederland Tevens heeft Chevrolet haar spotlights tijdens de AutoRAI 2007 gericht op de Nubira World Touring Car. Dit jaar komt het FIA World Touring Car Championship voor het eerst ook naar Nederland, voor twee races in het weekend van 5 & 6 mei op het Circuit Park Zandvoort. Het afgelopen jaar heeft het Chevrolet WTCC-team, met coureurs Alain Menu, Nicola Larini en Rob Huff, haar eerste overwinningen en podiumplaatsen binnen-gehaald. Voor dit jaar, het derde jaar van Chevrolet in het WTCC, ligt de lat daarom extra hoog en gaat het team iedere race voor de overwinning, met de kampioenschap-titel als overkoepelend en ultiem doel.

Speciale Chevrolet-uitvoeringen
Op basis van bekende modellen uit de Chevrolet productreeks presenteert Chevrolet in het RAI-complex in Amsterdam tevens een aantal zeer speciale uitvoeringen. Zo heeft Chevrolet in combinatie met de gerenommeerde Nederlandse lederspecialist Cabarra diverse speciale versies van de Kalos, Lacetti, Nubira Stationwagon en Captiva ontwikkeld, voorzien van een custom-made lederen interieur.

Om het nieuwe dieselprogramma extra kracht bij te zetten toont Chevrolet op haar stand tevens een extra sportieve versie van de Lacetti 2.0 TCDI, de Dynamic. Deze dynamische uitvoering wordt uitsluitend in de kleur Super Red geleverd en is daarnaast voorzien van matzwarte stylingdetails, die het sportieve en exclusieve karakter van deze uitvoering benadrukken. Het interieur van de speciale Lacetti
2.0 TCDI Dynamic is bovendien voorzien van speciaal door Cabarra ontworpen zwart-rood lederen bekleding. Met uitzondering van het lederen interieur zijn ook de Chevrolet Kalos 3-deurs en de Nubira Stationwagon in deze extra sportieve Dynamic-uitmonstering present op de Chevrolet-stand in de Europahal.

Body kit
Van de Matiz en Epica onthult Chevrolet tijdens de AutoRAI twee extra âdikkeâ versies. De Matiz, die in Amsterdam in een felwitte kleur met zwarte stijlaccenten present is, debuteert met nieuwe, extra forse duotone bumpers vóór en achter die de compacte Matiz een meer gespierd uiterlijk geven. Deze nieuwe, forsere duotone bumpers worden vanaf Modeljaar 2008 standaard op de Matiz Class geleverd.

De Chevrolet Epica debuteert tijdens de AutoRAI 2007 eveneens in een extra gespierde variant. Voor deze gelegenheid is de Epica, gespoten in de kleur Pearl White, uitgerust met een full body kit, een verlaagde wielophanging en extra brede, opvallende velgen die de dynamische eigenschappen van deze luxueuze sedan nog meer glans geven.

Sport
Verder is er in Amsterdam ook een primeur voor de nieuwe Chevrolet Captiva Sport, die is uitgerust met een aantal stijlvolle carbonaccenten, diverse sportieve details en een zwart-rood gekleurd interieur.

Daarnaast is de Captiva Executive vanaf de AutoRAI 2007 zonder meerprijs ook met een beige lederen interieur leverbaar, om in het interieur een extra gevoel van luxe te creëren.

Bovendien toont Chevrolet op de AutoRAI een extra bijzondere uitvoering van de Captiva, getooid in de kleur Oak Green. Deze uitvoering beschikt bovendien over een door Cabarra ontworpen lichtbeige lederen interieur met een donkerblauwe bies, DVD-schermen geïntegreerd in de hoofdsteunen van de voorstoelen en een exclusief audio/navigatiesysteem op dubbel DIN-formaat, afkomstig van Pioneer.

AutoRAI Nieuwsbrief