Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 27-02-2007

Aanrander aangehouden
LEUSDEN- Op vrijdagochtend 23 februari is een 17-jarige jongen uit Leusden aangehouden die ervan verdacht wordt verschillende vrouwen te hebben aangerand.

In de afgelopen twee weken werden vier vrouwen aangerand in Leusden. Hiervan werd een vrouw zelfs twee keer slachtoffer. De feiten werden gepleegd in de omgeving van de Middenweg tussen 06.00 en 07.30 uur. De vrouwen werden aangevallen en door de 17-jarige jongen onzedelijk betast. Ook deed hij onzedelijke verzoeken aan het adres van de vrouwen.

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de gepleegde feiten. Gezien het signalement kwam naar voren dat het hier hoogstwaarschijnlijk om dezelfde dader zou gaan. De opsporing door de politie leidde op vrijdagochtend 23 februari tot de aanhouding van de verdachte.

De jongen werd verhoord en bekende de gepleegde feiten. Daarnaast verklaarde hij de afgelopen periode meer vrouwen te hebben lastig gevallen in Leusden. In sommige gevallen liet hij zijn geslachtsdeel zien aan de vrouwen.

Als er vrouwen zijn die de afgelopen periode op soortgelijke wijze zijn lastiggevallen, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de zedenpolitie Utrecht via tel. 0900-8844.

Gestolen scooters aangetroffen
AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden twee verdachten aangehouden omdat ze gestolen scooters in de garage hadden staan. Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding dat jongens rondscheurden met brommers op de Fideliohof. Agenten troffen twee personen aan van 17 en 19 jaar oud uit Amersfoort. Na onderzoek werden in een nabijgelegen garage zes scooters aangetroffen zonder framenummer en gedemonteerde onderdelen. Het duo werd direct aangehouden als verdacht van diefstal/heling.

Rijden op gestolen fiets
AMERSFOORT- Op maandagavond werd man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Agenten zagen omstreeks 23.00 uur een 38-jarige fietser rijden over de Liendertseweg. Agenten zagen dat het slot van de fiets was vernield. Een nader onderzoek wees uit dat de fiets te boek stond als stond. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De fiets gaat weer retour naar de rechtmatige eigenaar.