Politie Groningen

Dinsdag 27 februari 2007

Provincie Groningen, 27-02-2007

Groningen: aanrijding door beslagen bril

Een 36-jarige bromfietser uit Hoogezand is maandagmorgen op de Duinkerkenbrug gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed de weg op richting de Vagron. Hij had een beslagen bril en zag een 55-jarige automobilist uit Groningen over het hoofd. De bromfietser is met rugklachten voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bromfiets raakte flink beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man op gestolen fiets

De politie heeft maandagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 28-jarige Stadjer aangehouden voor heling. Een agent zag de fiets in de Oude Ebbingestraat staan en bij controle bleek de fiets te zijn gestolen in Drenthe. De verdachte stapte vervolgens op de fiets en werd aangehouden. Hij verklaarde de fiets van zijn vriendin te hebben geleend. Zij komt dinsdag een verklaring afleggen over de herkomst van de fiets. De Stadjer bleek nog twee zaken open te hebben staan. Hij betaalde een boete van 107 euro en een vonnis voor zeven dagen cel werd aan hem betekend. De fiets werd in beslag genomen en de politie onderzoekt of de fiets teruggeven kan worden aan de eigenaar.

Groningen: vrachtwagenchauffeur hardleers

Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag is maandagavond voor de tweede keer in een week tijd staandegehouden. Bij controle bleek dat hij ook nu dat hij in zijn digitale tachograaf geen bestuurderskaart gebruikte. Ook was hij nog steeds niet in het bezit van een chauffeursdiploma. De oplegger werd afgekoppeld en hij kreeg een boeterapport van in totaal 2420 euro.

Groningen: alcomobilist ingerekend

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagnacht op het Damsterdiep aangehouden. Agenten zagen de man richting de Steentilstraat rijden, terwijl hij heel langzaam, niet koersvast en onzeker reed. En hij reed ineens de stoep op. Hierop werd hij gecontroleerd. Toen de man de deur opendeed, viel hij er haast uit. Hij verklaarde dat hij te veel had gedronken, dat hij de auto had gestolen en dat hij illegaal in Nederland verblijft. Hij werd aangehouden. Op het bureau heeft hij twee keer geprobeerd een ademanalysetest af te leggen. Dit lukte niet. Hij wilde wel meewerken aan een bloedproef, maar toen de spuit te voorschijn kwam bedacht hij zich. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De
vreemdelingenpolitie onderzoekt of de man in vreemdelingenbewaring moet worden gesteld.

Groningen: automobilist onder invloed

De politie heeft maandagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 49-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Hij liet nogal opvallend rijgedrag zien en dat leverde een controle op. Op het bureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat dit de eerste keer is, kreeg hij een forse bekeuring mee naar huis.

Musselkanaal: rijbewijs verscheurd

De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Musselkanaal. De man reed zonder helm met zijn bromfiets over de Korenstraat in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop vorderde de agent zijn rijbewijs. De man verscheurde het rijbewijs, voordat hij het overhandigde. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: ruzie in winkel

In een winkel aan de Kuilsburg in Delfzijl is maandagmiddag ruzie ontstaan tussen twee klanten. Een 42-jarige inwoner van Delfzijl is aangehouden. Volgens een getuigen had de man een andere klant, een 24-jarige man uit Delfzijl, geslagen. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Meeden: automobilist twee keer zonder rijbewijs

De politie heeft maandagavond de auto van een 18-jarige man uit Muntendam in beslag genomen. De man reed over de Duurkenakker in Meeden, maar bleek bij controle niet in ht bezit van een rijbewijs. De politie hield de man staande en heeft een bekeuring uitgeschreven. De man zei iemand anders te gaan bellen om de auto naar huis terug te brengen. Even laten zagen agenten de man echter weer rijden. Toen moest hij zijn auto inleveren. De politie onderzoekt nog of de auto verzekerd is.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 3130, aantal overtredingen: 202, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.