Politie Gelderland-Zuid

Overval opgelost na opsporingsbericht

Oosterhout (Gld), 27-02-2007 o Op vrijdag 23 februari vroeg de politie Gelderland-Zuid door middel van een opsporingsbericht op TV Gelderland de medewerking van de kijkers bij de oplossing van een poging tot overval op een tankstation in Oosterhout op 14 januari van dit jaar. Door de uitzending is de verdachte inmiddels bekend geworden.

In de uitzending werd een foto getoond van een meisje dat had geprobeerd, onder bedreiging van een mes, geld te vragen van de medewerker van het tankstation.
Het meisje is door meerder mensen herkend, die dit vervolgens meldden aan de politie. Ook de vader van het meisje meldde zich. Zijn 18-jarige dochter had, na met de uitzending geconfronteerd te zijn, verteld dat zij inderdaad de overval had gepleegd. Zij blijkt geestelijk gehandicapt te zijn en daarvoor al langere tijd onder behandeling. In overleg met de Officier van Justitie en met haar behandelend arts is besloten om het meisje niet direct aan te houden. Zij zal de komende dagen door gecertificeerde rechercheurs van de afdeling Jeugd- en zedenzaken worden gehoord.
(03)