IZZ-verzekerden krijgen wél 64 uur kraamzorg

27.02.2007 / 10:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Zorgverzekeraar izz

Zorgverzekeraar izz

Pas bevallen verzekerden van Zorgverzekeraar IZZ krijgen 'gewoon' 64 uur kraamzorg. Op dit moment is er veel aandacht in de media rondom het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg. Dit protocol is het resultaat van overleg tussen zorgverzekeraars, overheid en brancheverenigingen. Het gaat uit van 44 uren kraamzorg, als verstrekking vanuit de basisverzekering. Het aantal uren kan meer, maar ook minder worden afhankelijk van de individuele situatie.

IZZ, zorgverzekeraar voor medewerkers in de gezondheidszorg, voegt zich naar de afspraken zoals ze zijn vastgelegd in het protocol, maar beseft dat 44 uur zorg in de meeste gevallen te weinig is. Vandaar dat in drie aanvullende verzekeringen (Regeling extra vergoedingen; Regeling aanvullende vergoedingen pakket 1; Regeling aanvullende vergoedingen pakket 2) extra voorzieningen zijn getroffen om een rustige kraamperiode te garanderen. De belangrijkste is 20 uur extra zorg.

Naast uiteraard een kraampakket, kennen de aanvullende verzekeringen ook een vergoeding voor 12 uur kraamzorg bij adoptie en een consult van een lactatiedeskundige. Bijna alle 500.000 IZZ-verzekerden hebben één van deze aanvullende verzekeringen.

IZZ heeft gekozen voor opname in de aanvullende verzekeringen om de kwaliteit van de geleverde zorg te kunnen garanderen en tegemoet te komen aan de wens van haar verzekerden. Daarnaast ziet IZZ dat vermindering van het aantal uren ook ten koste gaat van banen in de kraamzorg. De zorgverzekeraar voor de zorgsector is er alles aan gelegen om een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de werkgelegenheid in de sector.


---------------------- einde bericht ---------------------

Meer informatie:
Zorgverzekeraar IZZ
Bert Rensen
Woordvoerder
tel: (024) 3436745 / (06) 51635728