Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen, 27-02-2007

Aangehouden na omver rijden bord
EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie in Emmen een 23 jr. inwoner van Groningen aan. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Bovendien had hij gedronken. Op de Brinkenweg in Emmen werd een verkiezingsbord door een auto omver gereden. De auto verdween maar de politie vond op de plek van het ongeval wel een achtergebleven bumper met kentekenplaat. De beschadigde auto werd in de omgeving teruggevonden. Via het kenteken werd uiteindelijk ook de bestuurder opgespoord en aangehouden. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan het afnemen van een bloedproef. Omdat de man beginnend bestuurder is en vorig jaar is veroordeeld voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Naar ziekenhuis na valpartij met fiets
HOOGEVEEN Twee jongens van 13 en 5 jr. uit Hoogeveen zijn maandagmiddag voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd na een valpartij met een fiets. De oudste jongen fietste over het fietspad langs de Melkweg in Hoogeveen. Voor bij hem op de stang zat de 5 jr. jongen. Deze kwam met een voet in de spaken van het voorwiel waardoor ze ten val kwamen. Met lichte verwondingen zijn ze met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Huiselijk geweld
NORG Maandagavond hield de politie een 50 jr. inwoner van Norg aan. De man had in zijn woning zijn partner mishandeld. Omdat dit niet de eerste keer was belde de vrouw de politie waarop de man werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt volgens het protocol huiselijk geweld afgehandeld.

Autobrand
HOOGEVEEN In de K. de Raadstraat in Hoogeveen vloog maandagavond een geparkeerde auto in brand. De brand woedde binnen in de auto en doofde door zuurstofgebrek. De brandweer kon zich daardoor beperken tot nablussen. Volgens de brandweer is de brand waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Snelheidscontrole
HOOGHALEN Op de Zwiggelterweg in Hooghalen bekeurde de politie maandagmiddag tien automobilisten voor overschrijding van de toegestane snelheid en één bestuurder voor het niet dragen van de gordel. Op de weg mag max. 80 km/uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 121. Er werd gecontroleerd met de lasergun.

Vrachtauto op de kant
MEPPEL Op de A-32 tussen de afslagen Havelte en Meppel kwam dinsdagmorgen rond 05.15 uur door nog onbekende oorzaak een vrachtauto met aanhanger op de kant te liggen. De met kaas geladen combinatie versperde de hele rijbaan waardoor het verkeer richting Zwolle werd omgeleid. De chauffeur (verder gegevens nog niet bekend) leek in eerste instantie niet gewond. Hij is echter voor ander onderzoek nog wel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.