Politie Haaglanden

Persberichten 27 februari

Haaglanden, 27-02-2007

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag - Op het moment dat een 15-jarige Haagse uit tram 9 stapte op het Stationsplein, griste een nog onbekende man haar mobiele telefoon uit haar hand. Het slachtoffer stapte maandag 26 februari rond 16.45 uur uit de tram en keek op haar mobiele telefoon hoe laat het was. Voordat zij goed en wel besefte wat er gebeurde, ging een dief er met haar mobiele telefoon vandoor. Het betreft een getinte man, rond de 16 jaar, met een grijs vest met capuchon, witte schoenen van het merk K-Swiss. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte? Bel dan met de recherche van politiebureau Hoefkade via: 0900 - 8844.

Snelheidscontrole
Den Haag - Bij snelheidscontroles op de Erasmusweg heeft Politie Haaglanden maandag tussen 07.30 uur en 12.45 uur 2.390 bestuurders gecontroleerd. In totaal werden 129 bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur. Op de Melis Stokelaan werden tussen 18.30 uur en 23.00 uur nog eens 224 bestuurders gecontroleerd. Van hen kregen dertien bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Surveillerende agenten hebben maandagmiddag omstreeks 12.30 uur een 33-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij zonder rijbewijs een personenauto bestuurde. De man bleek in het afgelopen jaar reeds vier keer eerder te zijn aangehouden voor ditzelfde feit. Na overleg met de officier van justitie werd de auto van de man in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kapotte lamp: tegen de lamp
Den Haag - Op de Donau werd dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur de bestuurder van een personenauto gecontroleerd omdat de verlichting van zijn auto niet in orde was. Bij de controle bleek dat de bestuurder, een 46-jarige Hagenaar, een openstaande vordering van zijn rijbewijs op zijn naam had staan. Ook was hij niet in het bezit van de juiste categorie rijbewijs voor de auto waarin hij reed. De agenten hielden de man aan en aan het bureau bleek dat de man ook nog voor 1.212,- boetes open had staan.

Vechtpartij in zwembad
Leidschendam Drie Hagenaars (17 en 19 jaar oud) mishandelden 26 februari om 15.45 uur een 16-jarige jongen uit Nootdorp in zwembad de Fluit. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer letsel aan zijn gezicht opliep. Hij kon een goede omschrijving geven van de jongens, die gelijk aan alle politie-eenheden in de buurt werd doorgegeven. Agenten konden daarop enige tijd later de jongens aanhouden. Zij kregen een proces-verbaal.

Twee fietsers botsen
Delft Een 63-jarige fietsster uit Delft kwam 26 februari rond 14.15 uur lelijk ten val in de Julianalaan. Ze had bij het oversteken van de weg een tegemoetkomende fietser achter een langzaam rijdende vrachtwagen niet aan zien komen. Daardoor botsten beide fietsers en moest de vrouw uit Delft met schouderletsel naar het ziekenhuis.

Geen uitlaat, kentekenplaatje, verzekering, framenummer of remmen Delft Agenten zagen 26 februari om 16.25 uur een scooter zonder uitlaat rijden en hielden daarom de bestuurder, een 18-jarige jongen uit Delft, staande. Toen bleek dat de scooter ook niet verzekerd was, geen kentekenplaatje had en geen leesbaar framenummer vroegen de agenten de jongen hen te volgen voor nader onderzoek. Dat wilde de jongen echter niet, aangezien de scooter ook geen remmen had. Hierop is de scooter in een busje naar het politiebureau vervoerd waar bleek dat de scooter gestolen was. De Delftenaar is daarop voor heling aangehouden en kreeg een aantal boetes voor de missende remmen, uitlaat en kenteken

Man duikt in bosjes
Delft Agenten die 26 februari om 23.15 de omgeving van de Oostpoortweg en Delfgauwseweg afzochten naar aanleiding van een melding van een auto-inbraak, zagen een man in de bosjes duiken. Omdat hij rennend uit de richting van de melding kwam, hielden de agenten hem staande. De 38-jarige man uit Delft rook naar alcohol en reageerde recalcitrant; zo was hij beledigend en sloeg tegen de spiegel van de politiemotor. Daarop moest de man mee naar het bureau, waar bleek dat hij nog boetes had openstaan. Omdat de man niet kon betalen, is hij voor acht dagen gaan zitten.

Fiets- en sleutelkijkdag in Zoetermeer
Zoetermeer Zaterdag 3 maart organiseert Politie Haaglanden een fietskijkdag. Aan de Bleiswijkseweg 122 in Zoetermeer kunt u tussen 11.00 en 12.00 uur door de politie gevonden fietsen bekijken of uw vermiste of gestolen fiets er tussen zit. Neemt u wel uw aangifte mee?

Daarnaast heeft de politie in Zoetermeer een groot aantal huis- en of autosleutels in haar bezit. Inwoners die hun sleutel kwijt zijn, kunnen overdag en s avonds aan het bureau op het Burgemeester Wegstapelplein de sleutels komen bekijken.