Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie zoekt onbekende automobilist

Heerde, 27-02-2007 o De politie is op zoek naar een tot nu onbekende automobilist die op maandag (26/02) op de T-splitsing Kommerseweg/Veldweg betrokken raakte bij een aanrijding met een 18-jarige fietser uit Heerde. De fietser leek in eerste instantie niet gewond, maar later werd door een arts toch letsel aan knie en een rib vastgesteld.

De aanrijding heeft s middags omstreeks 12.15 uur plaatsgevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeman op de Kommerseweg stilstond om af te slaan, toen een automobilist vanaf de Veldweg naderde en kennelijk rechtsaf wilde slaan. De automobilist had zijn richtingaanwijzer wel uit gedaan, waarop de fietser de kruising opreed. Kennelijk bedacht de automobilist zich en reed toch rechtdoor waardoor een aanrijding ontstond en de fietser over de kop sloeg. Beiden hebben even met elkaar gesproken, maar toen er geen schade of letsel leek te zijn, zijn de jongeman en de tot nu onbekende automobilist vertrokken zonder gegevens uit te wisselen. Achteraf bleek de jongeman toch gewond en zoekt de politie contact met de automobilist.

Het signalement van laatstgenoemde luidt als volgt: het gaat om een Nederlandse man van 1.80 meter lang. Hij is 28 à 29 jaar oud en heeft zwart, stekelig haar. Hij droeg vrijetijds kleding en had een piercing in zijn rechter wenkbrauw. Hij reed in een donkerblauwe auto en is na het incident via de Molenweg in de richting van Wapenveld gereden.

De politie roept de onbekende automobilist op om zich bij de politie te melden, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Ook getuigen die mogelijk iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.