Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drie jongens aangehouden wegens vele vernielingen

Winterswijk, 27-02-2007 o De politie heeft in samenwerking met wijkbewoners van de Zuilenes in Winterswijk drie tieners uit die plaats aangehouden. Zij worden er ondermeer van verdacht te hebben ingebroken en vernielingen te hebben gepleegd.

De jongens bekenden onder andere over een langere periode vijf keer te hebben ingebroken in een sportkantine. Hierbij hadden zij het voornamelijk voorzien op snoepgoed en flesjes drinken.

In de wijk Zuilenes hebben zij een autoruit ingegooid, autospiegels en kerstverlichting vernield. Uit een leegstaande woning hebben zij sleutels weggenomen en een fiets achter een woning meegenomen. Bij een woning waar een verbouwing plaatsvond, hebben de jongens een radio en andere goederen weggenomen.

De jongens gingen in verschillende samenstellingen op pad. De zaak kwam aan het rollen doordat een buurtbewoner de jongens herkende die bij hem een grote ruit met steentjes hadden beschadigd. Na verhoor op het politiebureau kwamen de meerdere gepleegde zaken aan het licht. De benadeelden worden door de ouders van de jongens schadeloos gesteld. Justitie gaat in beraad over het vervolg van dit onderzoek.

In verband met de afronding van het onderzoek wordt dit nu pas bekend gemaakt.