Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060708310

Vragen van de leden Ferrier en Mastwijk (beiden CDA) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Verkeer en Waterstaat over de problemen in het leerlingenvervoer. (Ingezonden 27 februari 2007)


1
In hoeverre deelt u de mening dat de in een tv-uitzending 1) beschreven situaties in het leerlingenvervoer, zoals agressie tijdens het vervoer en de zeer lange reizen, van invloed zijn op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de schoolprestaties van deze groep (risico) kinderen?


2
Acht u het mogelijk dat het systeem van aanbesteding of de uitvoering daarvan een oorzaak is van de vermindering van de kwaliteit in het vervoer, met nadelige beïnvloeding van de leerprestaties als gevolg? Zo neen, welke aspecten spelen dan wel een rol bij de vermindering van de leerprestaties?


3
Indien vraag 3 met `ja' wordt beantwoord, deelt u dan de mening dat u - als verantwoordelijke voor optimale onderwijsresultaten - ook een verantwoordelijkheid draagt voor het dusdanig monitoren van goed leerlingenvervoer dat deze niet het functioneren van leerlingen belemmert? Zo ja, hoe verhoudt zich dat tot de brief aan de Kamer d.d. 21 juni 2006 2) waarin de lange reizen al eerder werden gesignaleerd?


4
Indien de vragen 2 en 3 met `ja' worden beantwoord, welke maatregelen gaat u in de richting van de gemeenten treffen om de gesignaleerde ontwikkeling een halt toe te roepen?

Toelichting:
deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van de leden Roemer en Jasper van Dijk (beiden SP), ingezonden 20 februari 2007, (vraagnummer 2060707950)


1) Kamerstuk 30 300 VIII, nr. 248

2) NOVA, 17 februari 2007