Stad Brussel


Nieuwe tentoonstelling in het Museum voor het Kostuum en de Kant

Onbegrensde draden
Wedstrijd voor Miniatuurtextiel

Parallel met de eigen thematische tentoonstellingen staat het Museum voor het Kostuum en de Kant sinds enkele jaren ook open voor hedendaagse textielcreaties.

Het Museum stelt vandaag de bekroonde werken van de 18de wedstrijd van het Domaine de la Lice tentoon. Deze wedstrijd heeft tot doel nieuw talent aan te moedigen en onderzoek te stimuleren op het gebied van het miniatuurtextiel, in het bijzonder van uitgesproken hedendaagse creaties.

De twaalf laureaten van deze wedstrijd komen uit de drie gewesten van ons land en werken met heel uiteenlopende technieken van dooreenvlechten in de brede zin van het woord, met gebruik van zijde, metaal, papier, lint, rubber, synthetische vezel.

De prijs van de Ministre de la Culture, de lAudiovisuel de la Communauté française zal in aanwezigheid van Joëlle Milquet, Schepen van Cultuur van de Stad Brussel, toegekend worden aan Pascale LOISEAU voor haar werkstuk Collerettes dat vandaag te zien is in het Museum voor het Kostuum en de Kant samen met de werken van alle andere laureaten van de wedstrijd.

Praktische informatie:

Tentoonstelling: van 1 maart tot 29 mei 2007
Museum voor het Kostuum en de Kant
Violetstraat 12 1000 Brussel
Tijdens de week van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u (gesloten op woensdag en op 1 mei)
Op zaterdag en zondag van 14u tot 17u
Inlichtingen: + 32 2 213 44 50