Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 038

datum: 27 februari 2007

Digitaal info zoeken en bezwaar maken tegen gemeentelijke belastingen in Amersfoort

Amersfoorters kunnen dit jaar voor het eerst digitaal bezwaar indienen tegen de beschikking Wet waardering onroerende zaken, die de waardebepaling van de woning aangeeft. Ook bestaat de mogelijkheid om tegen de aanslag, waarin is vastgelegd wat de hoogte van het bedrag is dat betaald moet worden, bezwaar te maken. Inwoners kunnen het taxatieverslag ook digitaal inzien en overige informatie raadplegen.

Op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/belastingen krijgen bewoners via een combinatie van het aanslagbiljetnummer en het burgerservicenummer (sofi-nummer) toegang tot het digitale bezwaarformulier. De nummers staan op de voorzijde van het aanslagbiljet. Deze combinatie wordt door de gemeente Amersfoort als elektronische handtekening aangemerkt en hierdoor is het ingediende digitale bezwaar rechtsgeldig.

Amersfoorters en bedrijven die een WOZ-beschikking hebben ontvangen, kunnen ook digitaal een taxatieverslag van hun pand inzien. Op de website www.amersfoort.nl/belastingen staat alle informatie over de gemeentelijke belastingen met daarbij een korte WOZ-informatiefilm.

Informatie: Marion van der Voort, communicatieadviseur sector Dienstverlening Informatie en Advies (DIA), telefoon 033 649 44 60 of e-mail m.vandervoort@amersfoort.nl.


---- --