Gemeente Capelle a/d IJssel

Oostgaarders gaan weer Opgaarden

Logo opgaarden

Opgaarden in Oostgaarde gaat alweer het vijfde jaar in. Op zaterdag 30 juni is het zover. Het verbeteren van de eigen leefomgeving staat bij Opgaarden centraal. Door samen te werken gaan niet alleen de buurten er mooier uitzien, maar leren bewoners elkaar ook beter kennen. Bewoners brengen op buurtniveau wensen in de praktijk. De gemeente ondersteunt hen daarbij.

Op zaterdag 30 juni pakken bewoners gezamenlijk de buurten aan. Ook dit jaar doen er weer veel buurten mee. Natuurlijk kan niet alles op één dag. Daarom werkt het Wijkoverlegplatform Oostgaarde met het vier-jaargetijden-model. Als bewoner van Oostgaarde kunt u elk jaargetijde activiteiten ondernemen met wijkgenoten.

Een vermeldenswaardig resultaat van het vier-jaargetijden-model is de pilot groenbeheer die dit jaar van start is gegaan. Op voorstel van bewoners wordt er een perk door de gemeente eenmalig beplant dat bewoners vervolgens zelf gaan onderhouden.

De liefhebbers kunnen ook zingen in het Opgaardenkoor en sporten op zondag 30 september. Dan wordt er in sporthal Oostgaarde voor de vierde keer een volleybaltoernooi gehouden.

Doe mee!

Alles over Opgaarden is te vinden op www.opgaarden.nl. U kunt zich via deze site opgeven voor activiteiten of plannen insturen om Oostgaarde beter te maken.